Megcsúsztál hó végén? Diszkontételek az Aldiból, Lidlből, Sparból

Pénzcentrum2017. január 26. 14:06

Hiába közeledik a hó vége, ezen a hétvégén sem maradhat éhesen a család. A következő napokban azonban érdemes elővenni az egyszerűbb és akár fillérekből elkészíthető recepteket. Az áruházláncok most is számos akcióval várnak minket, ezért összegyűjtöttük, melyik boltból milyen hozzávalókat érdemes beszerezni.

 

A nagy karácsonyi költekezés hatása a legtöbb családban általában még januárban is érződik. Ráadásul vészesen közeleg a hó vége, és még jó néhány napot várni kell a következő fizetésig. Hiába szűkebb azonban a keret, a hétvégi bevásárlás mégsem maradhat el. Persze ezúttal érdemesebb az egyszerűbb és olcsóbb alapanyagokból válogatnunk.

A Pénzcentrum ezért átlapozta a boltok akciós újságjait és összegyűjtött néhány hozzávalót olyan receptekhez, amelyek fillérekből is elkészíthetőek. Az alapvető konyhai alapanyagokkal, mint a só, a bors, a pirospaprika vagy néhány csepp olaj most nem számoltunk. Mutatjuk a recepteket és azt is, hogy melyik boltból érdemes beszerezni a hozzávalókat.

Spar - Túros csúsza

Átlapozva a Spar 4. heti akciós újságját, szerkesztőségünk a túrós csusza mellett tette le a voksát. Ezen a héten ugyanis szinte minden hozzávalóhoz komolyabb diszkonttal juthatunk most hozzá az áruházláncnál. Van az akciós felhozatalban bőrös sertéscsászár (szeletelt - 979 Ft/kg); félzsíros túró (Gazda - 399 Ft/450g); tejföl (Olcsó és Finom Farmföl - 319 Ft/850g); és sajátmárkás fodros tészta is (139 Ft/500g). A receptet pedig ezúttal a Gasztroangyal (azaz Felső Barnabás) szolgáltatja; mi pedig csak annyit mondunk: "A túróscsuszát, paraszt ember, kanállal eszi."

Tesco - Paprikás krumpli

A Tesco aktuális akciós újságából most a paprikás krumpli hozzávalóit válogattuk össze:

  • Burgonya sárga: 139 Ft/kg
  • Vöröshagyma 99 Ft/kg
  • Victus pusztai füstölt kolbász: 129 ft/10 dkg
  • Sága Füstli pulykavirsli: 239 Ft/csomag

Ha egy kicsit másképp készítenétek most ezt az ételt, akkor használjátok a Street Kitchen, vagyis Fördős Zé receptjét:

{{EMBED:indavideo.hu/fcb3edda09}}

Auchan - Tökfőzelék tükörtojással

  • Tuti Tipp fagyasztott gyalult tök: 315 Ft /1 kg
  • Vöröshagyma: 88 Ft/kg
  • Tojás: 369 Ft/ 10 db
  • Auchan tejföl: 395 Ft/850g (20 %)
  • Tuti Tipp UHT tej: 189 Ft/1liter

Ha nincs otthon, akkor még lisztre és kaporra is szükségünk lesz a tökfőzelékhez. Bár ezeket most nem találtunk az aktuális akciós újságában, vélhetően egyébként is jó áron beszerezhetjük ezeket az áruházban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Aldi - Zöldborsófőzelék fasírozottal

Ezen a héten "Amerika napok" vannak az Aldiban; szerkesztőségünk hölgytagjai azonban ragaszkodtak a hazai ízekhez - na meg a spóroláshoz -, így a zöldborsófőzelékhez, és a fasírozott valók kerültek képzeletbeli bevásárlókosarunkba.

A sertés darálthús (500g) most 699 helyett csak 599-be kerül, a panírmorzsát pedig (kg), 20 százalékos diszkonttal, 239-ért mérik. A mélyfagyasztott, zsenge zöldborsó kilójáért (30 százalékos akcióban) ezúttal 299 forintot kérnek, míg laktózmentes tejfölt (250g) 199 forint helyett 139-ért vihetjük ezen a héten haza.

Lidl - Gombapaprikás

A Lidl jelenlegi akciós újságában most például a gombapaprikás fő alapanyagait kínálja kedvező áron:

  • Csiperkegomba: 449 Ft/ 750 g
  • Tejföl: 219 Ft/450 g

Az elkészítéshez persze még szükségünk lesz néhány hozzávalóra, ezeket ebben a különlegesebb receptben találjátok meg.

Loading...

Címkék:
vásárlás, Tesco, akció, aldi, lidl, diszkont, auchan, spar, recept, gasztronómia, konyha, penzcentrum, akciók, főzés, akciós újság, virsli teszt,