Fotó: 700 ezres gyümölcsöt árul a nagyáruház

MTI2015. április 13. 18:35

Az idei szezon első árverésén is a tavalyi rekordáron, 300 ezer jenért (700 ezer forintért) kelt el Japánban egy pár makulátlan mangó a legjobb fajtából.

A Kjusu szigetén, Mijazakiban tartott hétfői árverésen a két darab gyümölcsöt a térség legnagyobb városának, Fukuokának az egyik nagyáruháza vásárolta meg, hogy hosszas vevőcsalogató mutogatás után kedvezményes áron, 210 ezer jenért (490 ezer forintért) adja el egy szerencsés vásárlónak.

A Taijo no tamago (A Nap tojása) márkanéven árusított mangót rendkívül szigorú kritériumok szerint válogatják: minden darabnak legalább 350 grammosnak és mézédesnek kell lennie.

A hétfői árverésen összesen 157 rekesz Mijazakiban termett mangót árverezték el az idei szezonra várt 1010 tonnás termésből. A "dömping" május-júniusra várható.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az idei év slágere, a prémium minőségű eper is jó áron, dobozonként 115 ezer forintért talál gazdára.

A japánok nem nézik az árat, amikor különleges minőségű gyümölcsöt vásárolnak ajándéknak, de még az olcsó szupermarketekben is elkérhetnek akár 600 forintot is egyetlen darab almáért.

Címkék:
vásárlás, piac, zöldség, gyümölcs,