Nagy bukta a Tescónak, Sparnak: ennyi boltjukat kell bezárni - a 11. hét hírei

Pénzcentrum2015. március 15. 18:30

Ezek voltak a 11. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Talán az elmúlt évek egyik legjelentősebb törvénye lépett ma életbe, amellyel a 11. héten is kiemelten foglalkozott a Pénzcentrum:

További híreink a lakossági pénzügyek világából:

Hova tegyük most a pénzünket? Tényleg csak a méret a lényeg?
A DRB bankcsoport bedőlése után felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e nagyobb bankot választani megtakarításainknak, vagy egyáltalán nem a méret a lényeg a bankválasztáskor. A Pénzcentrum szakértőket kérdezett: kiderült, hogy nem mindig az számít, mekkora bankban van a pénzünk.

Hány nyugdíjas él Magyarországon? Mikor lettek ilyen sokan?
Az elmúlt négy évben közel 300 ezerrel nőtt az öregségi nyugdíjasok száma Magyarországon. Az ellátottaknak több mint a fele nő, akik átlagosan 6 évvel tovább kapják a nyugdíjukat, mint a férfiak.

Figyelem! Nagyon fontos változás jön az Ötöslottón
A Magyar Televízió műsorstrukturájának változása miatt a SzerencseSzombat és a Szerencse Híradó műsorok új csatornán lesznek láthatóak - értesült a Pénzcentrum a Szerencsejáték Zrt.-től.

Furcsa hívás a bankodtól: veszélyben lehet a kártyád?
Ha nem ér el a bank, miután gyanús pénzmozgást észlelt a kártyádon, akár le is tilthatja azt a saját érdekedben. Külföldi nagy összegű vásárlást, szokatlan külföldi használatot mind veszélyesnek ítélhetnek.

Kevés a fizetésed? Ennyivel fizethetsz többet a bankodnak
Látványosan vonzó reklámokkal próbálják magukhoz csábítani a bankok az ügyfeleket. Sokaknak azonban nem elég magas a jövedelmük ahhoz, hogy ezeket kecsegtető ajánlatokat ki tudják használni. A Pénzcentrum mutatja, nekik milyen lehetőségeik vannak számlaváltáskor, miért éri meg bankot váltani, mennyit spórolhatnak?

SMS: ezért drágább belföldön, mint az uniós előírás
Spórolhatnak a határ mellett élők: gyakorlatilag oda jutottunk, hogy megérheti külföldi hálózatról Magyarországra küldeni SMS-t. Nálunk ugyanis nem érvényes az uniós szabályozás, amely megszabja az SMS küldés díjának felső határát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezekkel a szakmákkal kereshetsz ötször annyit külföldön
Egy munkaügyi szakértő szerint érdemes az egészségügyi pályát választanunk, ha még csak most gondolkodunk azon, minek tanuljunk. Öt-tíz év múlva is jól jövedelmező állásunk lehet bárhol Európában. Ápolóként most is könnyen elhelyzkedhetünk, és számos más olyan szakmunka lehetőség is van, amivel a hazai fizetések ötszörösét vihetjük haza.

Újabb Michelin-csillagos étterem Budapesten
A 34. Michelin-kalauzban a Costes, az Onyx és a Borkonyha mellett már a Tanti is Michelin-csillagosként szerepel a nemrég kiküldött sajtóközlemény szerint. A budapesti étteremnél kiemelték a nagyszerű konyhát és az egyszerű konyhaművészetet.

Életveszélyes vándorpók lapult a Tescóban: fotók a bestiáról
Brazil vándorpók lapult a Tesco gyümölcsös pultjában; a fiatal vásárló csak otthon vette észre az életveszélyes vendéget a banáncsomagban. Bár időnként előfordul, hogy veszélyes ízeltlábúak kapaszkodnak fel a trópusokról érkező zöldség-gyümölcs szállítmányokra, azonban ennél akad jóval nagyobb probléma is a távolról érkező árukkal.

Egy "régi" és egy új botrány

 

Címkék:
hitel, vásárlás, otthon, utazás, megtakarítás, fesztiválok,