11 °C Budapest

Csak ennyi SPAR maradhat nyitva vasárnap: itt a lista

2015. március 11. 11:12

19 SPAR lesz nyitva vasárnaponként március 15-e után. Elvileg. A benzinkutas Express boltoknál ugyanis lehet még változás.

19 áruházát tartja nyitva a Magyarországon a SPAR vasárnaponként március 15-e után. Az üzletláncnak 418 boltja van jelenleg hazánkban.

Az áruházlánc sajtóosztálya lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 19 üzletből 8 olyan Express bolt, amelyik 0-24 óráig nyitva tart majd a hét utolsó napján is (egy Fóton, hét Budapesten).


A SPAR-nak a fővároson kívül Szerencsen, Nyírbátorban, Szigetszentmiklóson és Fóton lesz vasárnap is nyitva boltja.

Ezek a Tescók lesznek nyitva vasárnaponként: itt a teljes lista - KATTINTS!

Budapesten megmarad a SPAR a Batthyány téren, a körúton a Jászai és a Nyugati között, az Oktogonnál, de a Mester utcában, a Nagymező utcában és a Liszt Ferenc reptéren is.

Vagy még 19 sem lesz?

A SPAR számára eddig úgy tűnt, a vasárnapi zárva tartás ki tudja védeni azzal, hogy összefogva az OMV-töltőállomásokkal, a benzinkutakon nyitja meg kisebb üzleteit. Ez egyébként már nem most kezdődött, az áruházlánc több más lánchoz hasonlóan döntött a vásárlói szokásokra adott válaszként a kisebb, franchise rendszerben működő üzletek nyitása mellett. 2013-ban nyitott meg az első Express a XI. kerületi OMV-kúton, majd tavaly februárban ezt öt követte. Jelenleg összesen 7 ilyen SPAR-OMV működik Budapest környékén, de további üzletek nyitását is tervezték.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága azonban olyan módosító javaslatot nyújtott be, ami első látásra a benzinkutas boltok ellen született:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül.

A módosító javaslat indoklásában az szerepel, hogy a törvény alkalmazását kívánják segíteni a jogértelmezési szabályok bevezetésével.

A Portfolio elemzői véleménye szerintazonban még nem egyértelmű a mostani törvényjavaslat hatása a bolthálózatra. Ha ugyanis a benzinkúton vásárolt benzinért is a Spar kasszájánál kell fizetni, akkor az már valószínűleg üzemanyag értékesítésnek számít. Több más benzinkút hálózatnál elég elterjedt gyakorlat, hogy az egyes kutak, nem a nagy társaság tulajdonában állnak, hanem franchise partnerek üzemeltetik őket. A benzinkúton található shopot teljes egészében ez a partner viszi, a hálózat üzemanyagát pedig bizományban árulja. Mivel a Spar Expreszek tekintetében is van példa arra, hogy a Spar kasszájánál rendezhetjük a benzinvásárlást is, véleményünk szerint, a Sparok helyzete rendezhetőnek tűnik.

A Pénzcentrum megkereste a Spart is az ügyben, ők hogy látják, be kell-e zárniuk a benzinkutakon működő boltoknak. Egyelőre nem kaptunk választ a kérdésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem