Így cselezhetik ki a multik a vasárnapi boltzárat - a 9. hét hírei

Pénzcentrum2015. március 1. 18:14

Ezek a 9. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Megtudtuk, hogy cselezhetik ki a multik a vasárnapi boltzárat
Pályaudvarokra költözhetnek a vasárnapi boltzár miatt lépéskényszerbe került kiskerláncok, ahol akár vasárnap is nyitva lehetnek. A Pénzcentrum értesülései szerint a MÁV nyitott az együttműködésre, és hamarosan felkeresik az érintett szereplőket. Az egyik legnagyobb hazai ingatlanvagyonnal rendelkező állami vállalat és a multik összeborulása a teljes hazai kiskereskedelmi szektort átrendezheti. Nyugat-Európában legalábbis már régóta működik ez a modell.

Rég kaszált ekkorát a CBA: mindenki ide jár majd
Hatalmasat kaszálhat a Déli pályaudvarnál lévő CBA a vasárnapi boltzáron, a törvény ugyanis rá nem vonatkozik. Bár a helyiek bizonyára örülnek majd, hogy lesz hol vásárolniuk vasárnap is, a bolt alkalmazottai inkább otthon maradnának. A franchise jogokat birtokló CBA Kereskedelmi Kft. ugyanakkor nem kötelezi bezárásra vasárnaponként az üzletet.

Tényleg a Pöttyös a legfinomabb? Itt a nagy túró rudi teszt
Virág- és műanyagíz, mosogatólé beütés, szaloncukor utánzat: sok csalódás érte a Pénzcentrum nagy túró rudi vaktesztjének résztvevőit. A maximum pontszám közelébe se került a nyertes Pöttyös Túró Rudi. Összesen 13 terméket teszteltünk.

NAV-gyilkosság: itt vannak a vérengzés részletei
Két nappal ezelőtt megöltek egy adóellenőrt Budapesten. Bár gyilkosság a hétfői esetet megelőzően nem történt, a Pénzcentrum értesülései szerint mégis egyre gyakoribbak a balhék. Évente 15-20 alkalommal fordul elő súlyos atrocitás. A történtek után országszerte, a NAV valamennyi szervezeti egységénél haladéktalanul felmérik a kockázatokat. Az azonban nagy kérdés, hogy mehet a terepre az, aki nem végezte el az úgynevezett intézkedéstaktikai képzést.

Top 10: ezek a legkeresettebb szakmák most Magyarországon
Bár tavaly nőttek az átlagkeresetek, még mindig vannak olyan szakmák, melyekben igen alacsony a fizetés. Még akkor is, ha egyébként olyan szakmákról van szó, ahová egyre több szakemberre van szükség.

Nagy meglepetésre készülhetnek az étterembe járók
A vendéglátók még csak most tanácskoznak arról, mi legyen a megfelelő módszer az összetevőkkel, allergénekkel kapcsolatos tájékoztatásra. Jó hír viszont, hogy bárki javaslatot tehet majd, akinek erre vonatkozó ötlete van. Az allergénekről december óta kell tájékoztatást adniuk a boltoknak és a vendéglátóhelyeknek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hitelt vennél fel? Ezt mindenképp intézd el előtte
Év eleje óta minden hiteligénylés mellé jövedelemigazolást kell benyújtanunk. A szükséges papírok listája viszont attól függ, milyen szerződésünk van a munkáltatónkkal. Mi a helyzet akkor, ha vállalkozunk, és mi a teendő, ha több helyről kapjuk a fizetésünket?

Totális csőd a vasárnapi zárva tartás: nem csak a boltoknak fájhat
Az idegenforgalom csődjétől tart az üzletláncok jelentős részét képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény.

A BUDA-CASH BOTRÁNY - KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT

 

Címkék:
vásárlás, vasárnapi munka, vasárnap, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás,