Ez az 50 legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum2013. október 13. 08:03

Bookline TOP50 Napjaink egyik legnépszerűbb sikerszerzőjének új könyvét olvasók milliói várták lélegzetvisszafojtva: Dan Brown Inferno című regénye szinte rögtön a megjelenést követően átvette a vezetést a hazai sikerlistán. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Napjaink egyik legnépszerűbb sikerszerzőjének új könyvét olvasók milliói várták lélegzetvisszafojtva: Dan Brown Inferno című regénye szinte rögtön a megjelenést követően átvette a vezetést a Bookline TOP 50-ben. A szeptemberi lista második helyén Csáki Judit írását, az Alföldi színháza - Öt nemzeti év című kötetet találjuk, amely kegyetlen őszinteséggel mesél a Nemzeti Színház Alföldi-korszakáról és a színész-rendezőről. A 3. helyet ezúttal a sikerlistán szinte már bérelt hellyel rendelkező Leiner Laura Bábel című regénye szerezte meg.

A régóta várt Infernóval nem csak Dan Brown tért vissza: főhőse, a sármos és intelligens szimbólumszakértő, Robert Langdon is újra felvette a kesztyűt, és nem is akármilyen kalanddal ajándékozza meg az olvasót. Langdon ismét az életéért küzd a Firenzén végigsöprő őrült hajsza során, miközben egy fiatal nő, Dr. Sienna Brooks társaságát élvezi. Bár a felállás némileg megszokott - az ismeretlen üldözők elől csak úgy menekülhetnek, ha Langdon beveti a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókkal és ősi rejtelmekkel kapcsolatos ismereteit -, Dan Brown még így is képes meglepetést szerezni. A regény érdekességét csak fokozza, hogy a történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusának, Dante Poklának ihletésére született, és sokak szerint a szerzőnek ez az eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye.

A dobogó 2. fokán az utóbbi hónapok egyik legtöbbet emlegetett rendezőjének munkásságáról, illetve az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház 5 évéről szóló kötetet találjuk. Az Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvben Csáki Judit színikritikus jó és kevésbé jó előadásokról, színészekről, közönségről mesél a volt igazgató kommentárjaitól kísérve. Kicsit cizelláltabb képet kaphatunk arról, milyen igazgató is Alföldi, hogyan látja a színházat vagy éppen a személyét érintő támadásokat.

Harmadikként ezúttal egy igazi hazai sikerszerző, Leiner Laura újdonsága futott be: a Szent Johanna gimi után most szabadabb vizekre evez, és a nyári fesztiválok fílingjét sűríti egy izgalmas, természetesen a szerelmi szálat sem nélkülöző regénybe. A Bábel egy olyan hazai fesztivált vetít elénk, ahol a zárónapon a Red Hot Chili Peppers a fellépő: a főszereplő Zsófi pedig 17 évesen, életében először tölt el itt egy hetet a barátaival, és olthatatlan vágyat érez, hogy személyesen találkozhasson a zenekar frontemberével, Anthony Kiedis-szel. Az önmegvalósítás, az öntudat szárnybontogatása a 4. helyen található Múzsa című tanácsadókönyvben is fontos szerepet kap. A szerzőnek, Braskó Csabának szemléletfejlesztőként az a hivatása, hogy a legbonyolultabb problémákra is meghökkentően egyszerű megoldásokat ad, amelyeket cégvezetők és fejlődni vágyó emberek egyaránt hasznosítani tudnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A listán hónapról hónapra rendíthetetlenül felbukkanók sorába Leiner Laura mellett szeptemberben Bartos Erika is beállt, megjelent ugyanis a mostanra már minden gyerek kedvencévé avanzsált Bogyó és Babóca legújabb kötete, a Bogyó és Babóca alszik (7.). Egy nem mindennapi visszatérőt is a listán találunk: Timur Vermes szatírájában (Nézd, ki van itt, 5. hely) maga Hitler éled fel napjainkban, és nem is olyan meglepő módon gyorsan megtalálja a helyét ebben a demagógia, nézettségi adatok és like-ok vezérelte világban.

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék:
vásárlás, könyv, toplista, bookline, bestseller, nézettségi adatok,