Ötöslottó: akiknek aprópénz 2,4 milliárd forint

Pénzcentrum2013. augusztus 24. 08:01

2,4 milliárd forintnak örülhet, aki megüti az Ötöslottón a jackpotot ezen a játékhéten. Szép summa, minden bizonnyal, de nem rekord méretű. Európai viszonylatban biztosan nem.

Kihúzták az Ötöslottó 34. heti nyerőszámait!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
10; 12; 22; 39; 68

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT!

Továbbra sincs telitalálat Magyarország legsikeresebb számsorsjátékán, az Ötöslottón ezen a játékhéten 2 milliárd 400 millió forint keresi gazdáját. Ez minden idők ötödik legnagyobb főnyereménye, megelőzve egy 2008-as telitalálat jackpotját. Ha valakinek a 2,4 milliárd forint kevés összegnek tűnik, érdemes kitekinteni határainkon túlra. A napokban ugyanis több tízmilliárd forintot sorsolnak Európa szerte.

2,4 milliárd aprópénz ehhez képest

A lottójátékok a legrégebbi és leggyakoribb játék típusok Európában, azon belül is a 6/49, 6/45 lottótípusok. Az Ötöslottó, azaz 5/90-es játék Magyarországon kívül csak Ausztriában játszható. Általában heti egy- vagy kettő sorsolással nyerhetnek a szerencsések. Kettő nagy nemzetközi lottójáték létezik, az EuroMillions 2004-től 9 országban, az Eurojackpot pedig 2011-től 14 országban játszható.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT! <<<

Az e hét péntekre meghirdetett Jackpot az EuroMillions lottójátékban 79 millió angol font (kb. 27 milliárd 650 millió forint), míg az Eurojackpot sorsolásán kerek 10 millió euró (kb. 3 milliárd forint). Az Eurojackpot utolsó telitalálatos játékát idén július 19-én sorsolták ki, amikor is egy darab telitalálat volt, melynek nyereménye 41.5 millió euró (kb. 12,5 milliárd forint) volt. De érdemes szem előtt tartani, hogy míg az EuroMillions főnyereménye ezen a héten több mint 27 milliárd forintnyi angol font, s a főnyeremény elérésnek az esélye 1: 116,53 millióhoz, addig a magyar Ötöslottó telitalálat esélye az "csupán" 1: 44 millióhoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nagy nyeremény természetesen rengeteg embert megmozgat külföldön és Magyarországon egyaránt, így olyanok is betérnek lottózóba szelvényt feladni, akik általában nem lottóznak. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben Magyarországon már bőven 5 millió fölött van a megjátszott alapjátékok száma (lásd a fenti grafikonon - a szerk.).

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás,