Így változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum2013. május 16. 15:05

Hosszú hétvége előtt állunk, érdemes figyelni arra, hogy megváltozik a boltok nyitva tartása Magyarországon. Fontos tudnunk, hogy nem csak hétfőn, hanem már vasárnap is zárva tart a legtöbb üzlet, köztük a nagy bevásárlóközpontok, hipermarketek is. Várhatóan a legtöbben péntek délutánra hagyják a bevásárlást, ezért könnyen elképzelhető, hogy holnap délután hosszabb sorokkal, zsúfolt üzletekkel találkozhatunk.

Ünnepi hosszú hétvége előtt állunk, ezért ismét változik a boltok nyitva tartása. Ne feledjük, hogy nem csak hétfőn, hanem már vasárnap is zárva tart a legtöbb üzlet, köztük a nagy élelmiszerboltok, a hipermarketek is.

A pontos menetrend:

Pénteken, május 17-én az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint tartanak nyitva.

Szombaton, május 18-án a boltok a szombati munkarend szerint üzemelnek. A hipermarketek általában este 10-kor, a plázák üzletei általában este 8-kor, 9-kor zárnak.

Vasárnap és hétfőn (május 19-én és 20-án) az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a virágboltok, benzinkutak, non-stop üzletek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kedden, május 21-én az üzletek ismét a szokásos hétköznapi nyitva tartás szerint üzemelnek. A hipermarketek általában reggel 6-kor, 7-kor nyitnak, a bevásárlóközpontok üzletei 10 órától várják a vásárlókat.

A tavaszi/nyári hosszú hétvégék jellemzően sok család számára az utazásról, a pihenésről szólnak. Sokan péntek délutánra időzítik a hétvégi nagybevásárlást, ezért számítani kell arra, hogy tömeg, hosszabb sorok alakulnak ki a bevásárlóközpontokban, és az is lehet, hogy parkolóhelyet is csak hosszabb-rövidebb várakozás után találunk majd. Érdemes lehet akár már csütörtökön elintézni a bevásárlást, de azok is gyorsabban megúszhatják, akik szombatra hagyják.

Címkék:
vásárlás, bolt, hipermarket,