Tévé, telefon, internet: új konkurenciát kaphat a Telekom

Pénzcentrum2013. április 15. 09:32

Az Antenna Hungária Zrt. már készül az analóg sugárzás utáni időszakra, a terv az, hogy két-három éven belül pótolják az analóg szolgáltatásból származó bevétel kiesését, mondta el a Napi Gazdaságnak Piller András, az Antenna Hungária vezérigazgatója. A társaság új szolgáltatások bevezetését is tervezi, akár TV-, telefon- és internet-szolgáltatást is nyújthat a társaság.

Jön a digitális átállás - előre menekül az AH

Az Antenna Hungária érdekelt abban, hogy tovább fejlessze a MinDig TV Extra márkanév alatt forgalmazott fizetős tévés szolgáltatását, ugyanakkor a hosszú távú stratégiai és üzleti szempontokat is figyelembe véve az AH-nak előre kell tekintenie és már most piaci pozíciókat kiépítenie az egyre interaktívabbá váló digitális világban, főként annak fényében, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a tervezettnél korábban, már idén le akarja kapcsolni az analóg földfelszíni sugárzást, mondta Piller.

A társaság bevételeinek körülbelül harminc százaléka származik az analóg földfelszíni televíziós sugárzásból, tehát az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása ilyen mértékben csökkenti az AH bevételeit, de a társaságnak vannak olyan forrásai, mint például a fizetős tévés üzletág, amely évről évre drasztikus mértékben növekszik, s ezzel részben már ma is tudja pótolni a kieső bevételeket.

Jönnek az új szolgáltatások

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az AH új szolgáltatási területeken is meg kíván jelenni: a fizetős tévészolgáltatással a társaság belépett egy sokcsatornás digitális média-piacra, amelyen további lehetőségek vannak. Az AH versenytársai többfajta, a tévé mellett internet- és telefon szolgáltatást is képesek csomagban árulni, nagykereskedelmi alapon beszerzett szolgáltatásokat tudtak viszontértékesíteni, de ilyen lehetőségek az AH számára is adottak, s ezekkel valós piaci igények esetén élni is fog a társaság, akár tévé-, telefon-, internetszolgáltatást is nyújthat csomagban a társaság. Az Antenna Hungária gondolkodik nem lineáris, vagyis az igény szerinti digitális televíziós szolgáltatások elterjesztésében is, ami a meglévő szolgáltatási portfólióhoz kapcsolva olyan egyedi ajánlatokat eredményezhet, amelyeket a piacon meglévő úgynevezett inkumbens szolgáltatók nehezen fognak tudni biztosítani, főként amiatt, mert adott esetben az ő üzleti modelljeik és a jelenlegi hálózataik ezt nem teszik lehetővé, mondta el Piller.

 

Címkék: