Már ezt is hamisítják: jól gondold meg, mit veszel a neten!

Pénzcentrum2013. március 3. 11:08

Sokszor próbálnak meg spórolni az esküvő költségén a menyasszonyok azzal, hogy az internetről próbálják meg beszerezni a szalonban kiszemelt modellre hasonlító, márkásnak titulált ruhát. Tönkreteheti a nagy nap varázsát, ha az online megrendelt álomruha helyett hamisítványt kapnak.

Sorra bukkannak fel az interneten a tervezői ruhák gyenge másolatai - számolt be riportjában a Fox News. A jellemzően kínai menyasszonyi ruhahamisítók trükkje, hogy a tervező weboldaláról leemelik az eredeti ruha fotóját, és azt a képet töltik fel saját hirdetésük mellé, amelyben sokkal kedvezőbb árért kínálják a márkásnak beállított ruhákat. A megrendelő azonban az eredeti modellnél sokkal silányabb minőségű ruhát kap. Többnyire hibás a szabás, pontatlan a varrás, gyengébb minőségű az anyag.

A riport szerint ráadásul hiába reklamál a menyasszony, nem sokat ér el vele. A hamisítványokat kínáló weboldalak rendszerint nem adnak meg elérhetőséget, ahol panaszt lehetne tenni. A pórul járt vevő visszaküldheti ugyan a ruháját, de nem valószínű, hogy visszakapná a pénzét. Az átverések másik csoportjába tartozik, amikor sosem érkezik meg a megrendelt ruha, hiába fizet érte akár közel 2000 dollárt is reménybeli viselője.

A hatóságok mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy hasonló online vásárlások előtt alaposan tájékozódjanak az eladó cégről. Érdemes a megadott címet is ellenőrizni online térképek műholdfelvételén. Ha például csak konténereket vagy gyanús épületeket látni az állítólagos helyszínen, akkor jobb, ha kétszer is meggondoljuk, mielőtt elindítjuk a tranzakciót.

Címkék:
vásárlás, hamisítás, esküvő,