OTP gyorshír! Sürgős információ az ügyfeleknek

Pénzcentrum2012. november 5. 13:42

Nem működik az OTP netbankja - tájékoztatott a pénzintézet hétfőn délután, Facebook-oldalán. Több kommentelő ugyanakkor arról számol be, hogy már délelőtt is akadozott a rendszer.

FRISS! Az OTPdirekt nyitólapján az alábbi tájékoztatást tették közzé: "Tájékoztatjuk, hogy az internetbankban a hosszú hétvége során megadott és rendszerünkben tárolt megbízások feldolgozása november 5-én nem történt meg teljes körűen. A hétfőn fel nem dolgozott tételeket bankunk november 6-án reggel feldolgozta.
Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézését kérjük."

A Facebookon hétfőn este megjelent tájékoztatás szerint az OTP internetbanki belépéskor és a tranzakciók jóváhagyásakor küldött, úgynevezett Mobil Aláírás SMS-ek havi 10 darabszámot meghaladó üzenetei után sem számít fel fizetendő díjat, ezek az üzenetek ingyenesek.

Mint arról beszámoltunk, az OTP hétfőn délután fél 2 előtt pár perccel tette ki Facbook-oldalára a figyelmeztetést, amely szerint technikai probléma miatt jelenleg nem lehetséges az OTPdirekt internetbankba bejelentkezni, illetve aktív tranzakciókat végrehajtani.

 Ezt olvastad már?Ezt neked Matolcsy új adója: 2013 legolcsóbb bankszámlái

Mint írták, a hiba elhárításán munkatársaik dolgoznak, az okozott kellemetlenségért elnézést kérnek. Értesítik ügyfeleiket, amint a szolgáltatás újra zavartalanul elérhető lesz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bank facebook oldalán több ügyfél is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a törlesztőrészletét nem tudja időben befizetni. Az OTP bank arról tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t, hogy amennyiben a technikai problémából bármely ügyfélnek kára származik, azt a bank bejelentést követően kivizsgálja.

A legnagyobb magyar bank netbanki felülete több alkalommal is akadozott az elmúlt hónapokban. Hasonló figyelmeztetést tett közzé az OTP szeptember közepén és július elején is. Legutóbb október 25-én és október 29-én volt karbantartás miatt előre tervezett és bejelentett technikai leállás, ekkor néhány óráig több más szolgáltatás (például készpénzfelvétel, kártyás fizetés) sem működött.

 

Címkék: