Pénztárcabarát árral tarolhat a Windows 8

Pénzcentrum2012. július 3. 19:24

Úgy tűnik, a Microsoft szemet vetett az Apple hatékony módszereire, és a Windows 8 bevezetésével minden eddigi rekorot meg szeretne dönteni. A redmondi szoftvercég bejelentette, hogy a Windows 8 Pro frissítőcsomagja 2013 január 31-ig csupán 39,99 dollárba kerül majd, amennyiben a fájlokat az internetről töltjük le. Ha fizikai adathordozón szeretnénk megszerezni a telepítőt, akkor 69,99 dollárt kell kifizetnünk érte -írja az Index.

A magyar árakat még nem ismerjük, de az egészen biztosan jóval kezvezőbb lesz a Windows 7 Home Premium upgrade csomagnál, ami boltban legalább 30 ezer forintba kerül. Még akkor is olcsóbb, ha a szokásoknak megfelelve Európában 40 euróra kerekítik fel a 40 dollárt, amivel 12 ezer forintra jön ki a frissítés ára. A felhasználók egyébként Windows XP-ről is frissíthetnek, nem csak az újabb Windows 7-ről vagy Vistáról.

Ezzel az árral a Microsoft könnyen bebiztosíthat magának egy jól kommunikálható rekordot. Nem tűnik túlzásnak, hogy az első napon több tízmillió eladott licenc is összejöhet, hiszen a Windows különböző verzióit világszerte milliárdnyian használják, és csak akad köztük 1-2 százaléknyi hű rajongó, akik rohannak majd megvenni az új verziót.

Fejlesztőket fognának

Az olcsó Windows sok - akár rekordot jelentő - felhasználót hozhat, ami azért is fontos a Microsoftnak, mert be akarja bizonyítani, hogy érdemes alkalmazásokat fejleszteni a Windows 8 szoftverboltjába. A fejlesztőket pedig egyetlen dolog érdekli: hány millió felhasználót érnek el?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Microsoft a most elérhető Windows 8 Release Preview próbaverzióban már bemutat néhány mintaalkalmazást, amit a kiválasztott partnereivel fejlesztett ki. A magyarok műhelyéből már kilenc alkalmazás került ki, amelyek közt vannak hazai piacra gyártott appok, mint az 576 kbyte magazin gamer szakújság és az Alexandra könyvolvasó. De megtalálhatók a nemzetközi sikerre törekvő magyar fejlesztések is, mint a Pastrami étterem együttműködésével elkészített Videorecepies.com videós szakácskönyv, a Global Soccer focialkalmazás és a Kinect-szerű vezérléssel irányítható FitBall nevű játék.

Ezek a cégek persze a Microsoft támogatását élvezik, és a szoftvercégnek azért van szüksége ezekre az alkalmazásokra, hogy a Windows 8 szoftverboltja ne üresen kerüljön a felhasználó kezei közé. A későbbiekben már a potenciális vásárlók milliót kell felmutatni a fejlesztők meggyőzéséhez, hogy Windows 8-ra fejlesszenek, és ne valami másra.

Címkék:
windows frissítés,