4 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2012. június 16. 13:17

Az Ötöslottó 24. heti főnyereménye minden idők második legnagyobb nyereménye lehet: a tét 4 milliárd 93 millió forint! A Pénzcentrum.hu élőben közvetíti a sorsolást.

Élőben közvetítjük a sorsolást
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
19; 26; 53; 60; 89

Kattints ide és nézd meg, volt-e telitalálat ezen a héten!


Az Ötöslottó főnyereményének összege már 30. hete halmozódik. A szabályok szerint azonban csak egy évig gyűlhet, ekkor ugyanis a hatalmas nyeremény felosztásra kerül.

Így november 24-én, ha addig sem születik telitalálat, elképzelhető, hogy a jackpot akár a 10 milliárd forintot is eléri - tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt. Ha akkor sem sikerül eltalálnia senkinek a bűvös öt számot, de lesznek például négy-, három- és kéttalálatosok, a kettesek és hármasok gazdái a jackpot 10-10 százalékával megnövelt nyereményalapon osztozhatnak, míg azok között, akiknek 4 találatos szelvényük lesz, a nekik járó nyereményen felül az addig halmozott főnyeremény 80 százalékát osztják majd szét.

Hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv: hetente átlagosan kb. 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején emelkedik a darabszám, illetve akciók hatására további emelkedés tapasztalható. Múlt héten 7,2 millió szelvényt adtak fel a szerencsevadászok.

Címkék: