Jubileumi BÁV-aukció értékes ékszerekkel, festményekkel, bútorokkal

Pénzcentrum2012. május 15. 19:02

Összesen 183 millió forintos kikiáltási árral 673 válogatott tételt visznek kalapács alá a BÁV jubileumi, 60. aukcióján, amelyet május 22. és 24. között tartanak.

A BÁV, illetve jogelődje 1920-ban rendezte első művészeti árverését, és a háborút követően 1957-ben folytatta tevékenységét. A tiszta profilú festmény-, műtárgy- és ékszerárveréseket követően 1985 októberében tartottak a mostanihoz hasonló művészeti aukciót - mondta Tűzkő Péter kereskedelmi irodavezető a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A jubileumi árverésre nemcsak budapesti gyűjtőktől, beadóktól származnak műtárgyak, a kínálatot bővítették az ország néhány nagyvárosában megtartott szakértői napokon. Új szolgáltatásként ezentúl az árverésen elkelt valamennyi alkotás mellé tanúsítványt adnak, a műtárgy hiteles leírásával, a BÁV-nál történt vásárlás igazolásával.

Az árverés első napján, május 22-én kedden 299 női és férfi ékszert, arany szelencéket, kitüntetéseket, márkás női és férfi órákat, több száz éves műremekeket és neves mai óragyártók modern darabjait lehet megvásárolni. A második napon, május 23-án száztíz festménnyel, ötven bútorral és szőnyeggel várják a vásárlókat.

Címkék:
kitüntetések,