A kínaiak gagyi világmárkái: mindent hamisítanak + fotók

Pénzcentrum2012. április 16. 11:37

Azt eddig is tudtuk, hogy Kínában készül a legtöbb hamis termék a világon, azonban úgy tűnik, a hamisítók egyáltalán nem ismernek lehetetlent. Burger King helyett King Burger, Omega helyett Owega, Heineken helyett Heimekem: elképesztő fotók a gagyi fellegvárából.

Hihetetlen méreteket öltött Kínában a világmárkák hamisítása. Az illegális gyártók gyakorlatilag teljesen függetlenítik magukat a nemzetközi jogszabályoktól, és az eredetihez megszólalásig hasonlító termékeket hoznak létre - persze meglehetősen kétes minőségben.

Burger King helyett King Burger, Adidas helyett Adidoss, Sony helyett Sonia, Jack Daniel's helyett Johns Daphne : a hamisítók nem ismernek lehetetlent, a gyanútlan vásárló pedig könnyen besétálhat a csapdába. Érdekes ugyanakkor, hogy az eredeti luxusmárkák egyik legnagyobb piacának is az ázsiai ország számít: az exkluzív (és rendkívül drága) ruhák, cipők, ékszerek, parfümök iránti kereslet 35 százaléka a BRIC-országokból (Brazília, Oroszország, India, Kína) származik, de itt is hamarosan átrendeződés várható, mert elemzői előrejelzések szerint Kína lesz rövidesen a világ legnagyobb luxuspiaca, maga mögé utasítva Japánt.

A világmárkák természetesen minden lehetőséget megragadnak, hogy megállítsák a hasonló boltok terjeszkedését. Néhány hónapja például kínai bankok amerikai kirendeltségei ellen indított eljárást két luxuscég, mivel ezek feltehetően hamisítók pénzét kezelik. A Gucci és a Tiffany kínai bankok ellen kezdeményezett bírósági eljárást, álláspontjuk szerint ugyanis ezek olyan kínai állampolgárok pénzét kezelik, akik hamis termékeket gyártatnak hazájukban, majd importálnak az Egyesült Államokba. A divatcégek szerint a bankok kötelessége lenne, hogy az érintett bankszámlákat befagyasszák, a fióktulajdonosok adatait pedig felelősségre vonás céljából kiadják a jogtulajdonosoknak.

A kínai hatóságok is próbálkoznak: tavaly novemberben jelentették be, hogy külön hivatalt hoznak létre a hasonló jogsértések ellen. az állam így segíti a nemzeti hatóságok szellemitulajdon-jogi jogsértések elleni fellépését.

Az illetékesek döntöttek arról, hogy a termékgyártókat szigorúbb ellenőrzés alá kell vonni mind az élelmiszer-, gyógyszer-, kozmetikai- és autóipari, mind a mezőgazdasági és elektronikai termelés területén. A kormányszerv egyúttal sürgette a rendőrséget, hogy a nyomozói munka hatékonysága érdekében erősítsék interregionális együttműködéseiket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az államtanács 2010 őszén hirdetett átfogó hamisítás elleni akciót, amelynek eredményeként az elmúlt egy évben 28 ezer jogsértési ügyben vizsgálódtak a hatóságok, és több mint 6 ezer hamisítványokat értékesítő és terjesztő hálózatot számoltak fel.


Fotók: Daily Mail/Pénzcentrum.hu

Címkék:
bric országok,