Halmozza a veszteségeket, de marad a Praktiker

Pénzcentrum2012. április 12. 08:31

Nem szándékozik megválni kelet-európai érdekeltségétől a Praktiker a társaság elnöke szerint.

Thomas Fox több német üzleti portál beszámolója szerint elmondta: valóban tervezik a portfolió felülvizsgálatát a jövedelmezőség javítása céljából, de szerinte most elsősorban a megvalósíthatóságot kell előtérbe helyezni. A Görögországban, Romániában, Magyarországon és Lengyelországban uralkodó gazdasági helyzet közepette jelenleg nehéz olyat találni, aki ezekben az országokban most befektetni akar.

A Praktiker főrészvényese néhány nappal ezelőtt azt vetette fel, hogy a német barkácsáruház-láncnak vissza kellene vonulnia a kelet-európai piacról. A Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság szóvivője a Financial Times Deutschlandnak azt mondta, hogy a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak. Ezt a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák.

A Praktikernek legalább 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy végrehajtsa azokat a változtatásokat, amelyek révén ismét nyereségessé válhat a cégcsoport.

Tavaly a félmilliárd eurót is meghaladta a Praktiker csoport vesztesége, ez sorban már a harmadik esztendő, hogy veszteséges a kiterjedt kelet-európai hálózattal rendelkező német barkácsáruházlánc.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: