A Józsefvárosi piac titkai: ott még ezt is lehet kapni

Pénzcentrum2012. március 12. 12:00

Már a kókuszgolyót és a testápolót is hamisítják. Ezt bizonyítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek négy legutóbbi felderítése.

A pénzügyőrök ellenőrzést tartottak Zala Menti Napok Kulturális Fesztivál keretében megrendezett kirakodóvásáron, ahol 31 - Adidas, Nike és Puma márkajelzéssel ellátott - hamis melegítőt, pólót, nadrágot, illetve 21 pár hamis Puma cipőt foglaltak le - tájékoztatta lapunkat a NAV.

A ruhák között találtak egy Puma címkével ellátott Adidas pólót is, amelyen a címkét a póló nyakánál tűzőgéppel rögzítették a "gyártók". A szakértő véleménye alapján a pénzügyőrök megállapították, hogy a lefoglalt termékek hamisítványnak minősülnek.

A NAV munkatársai egy budapesti telephely ellenőrzése során 5186 db, egyenként 300 ml-es Dove testápolót találtak. A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a termékek csomagolása az eredeti termékektől eltérő színű, azon a gyártási és lejárati dátum is másképpen szerepel, mint az eredeti csomagoláson. Fontos eltérés volt még, hogy a lefoglalt kozmetikumokon a kupak letekerése után egy fedőfólia is látszott, az eredeti termékeken azonban ilyen nem szerepel. A több mint 3,6 millió forint értékű kozmetikumokat a helyszínen lefoglalták.

A pénzügyőrök nemrég a Józsefvárosi piacon is ellenőriztek. Az egyik édességet árusító pavilon átvizsgálása során feltűnt, hogy a pulton lévő kókuszgolyók nagy hasonlóságot mutatnak a Raffaello golyókkal. A kókuszgolyókat lefoglalták és a hamisítás tényének bizonyítására szakértő segítségét vették igénybe, aki megállapította, hogy a lefoglalt termékeken szereplő felirat védjegyoltalom alatt áll ugyan, azonban a védjegyjogosult termékei között nem található kókuszgolyó. Azonban azok megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékre.

Egy másik alkalommal szintén a Józsefvárosi piacon ellenőriztek a pénzügyőrök, amikor egy pavilon előtti asztal átvizsgálása során 200 különféle - többek között Chanel, Rolex, Ferrari, Versace, Armani, Louis Vuitton - hamis márkajelzéssel ellátott karórára figyeltek fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kért szakértői vélemény, illetve a jogtulajdonos képviselői is egybehangzóan kimutatták, hogy az órák hamisítványok, így a pénzügyőrök lefoglalták őket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mind a négy esetben szabálysértési eljárást indított áru hamis megjelölése szabálysértés miatt.

Címkék: