5+1 tipp: Valentin-nap fillérekből - így spórolhatsz

Pénzcentrum2012. február 14. 10:37

"Akkor ünneplem a Valentin-napot, amikor az amerikaiak a busójárást" - hangzik a szerelmesek ünnepét ellenzők egyik nyomós érve. Ma azonban menthetetlenül elérkezett a Valentin-nap, ami bizony komoly veszélyt jelent pénztárcánkra is. A Pénzcentrum.hu azonban most is tud néhány tuti spórolási ötletet.


Súlyos tízezrekbe is fájhat a szerelmesek ünnepének már-már kötelező megünneplése: a drága virágcsokrok, elegáns vacsorák, költséges programok bizony megdobhatják februári kiadásainkat. A Pénzcentrum.hu azonban most is segít: 5+1 tippet mutatunk a pénztárcabarát Valentin-naphoz.

1. Egy szál virág is elég

Manapság egy különlegesnek egyáltalán nem nevezhető csokorért az árusok játszva elkérnek 2-3 ezer forintot. Azonban örök igazság, hogy egy szál rózsa (vagy más mutatós virág) is elegáns ajándék lehet kedvesünknek, és ezer forintnál ritkán kerül többe.

2. Csokrot a diszkontból

Az elmúlt években vált divattá, hogy a hipermarketekben, diszkontokban is kaphatunk csokrokat - általában diszkont áron, azaz a virágboltokhoz képest jelentős árkedvezménnyel. Igaz, nem egyediek, és leggyakrabban nem is magyar virágból készülnek, de sok esetben ugyanolyan mutatósak, mint virágbolti társaik. Érdemes a pénztárak környékén keresgélni.

3. Egy olcsó program: irány az Állatkert!

A szerelmespárok, házaspárok szívesen választják romantikus andalgásuk helyszínéül a Budapesti Állatkertet. Nekik kedveskedik most az intézmény Valentin-napi akciójával. Azok a párok, akik február 14-én elmennek az Állatkertbe, és megcsókolják egymást a bejáratnál, egy belépőjeggyel bemehetnek ketten. Így - ha a felnőttjegyeket nézzük- 2100 forintot is spórolhattok.

4. Ajándék: keresd a leértékeléseket

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A karácsony utáni leárazások utolsó napjait éljük, így meglepően olcsón találhatunk ajándékot kedvesünknek. A fehérneműboltok például még ezekben a napokban is nagy, akár 70 százalékos kedvezményeket is kínálnak. Ha elég ügyesek vagyunk, kihúzhatjuk a Valentin-napi ünneplést a hét végéig, ekkorra talán az ünnephez kötődő termékek árát is lejjebb viszik a kereskedők.

5. Romantikus vacsora: inkább otthon

Fölösleges akár 10-15 ezer forintot is kiadnunk egy elegáns vacsorára, az otthoni (akár közös) főzés is jól működhet - kezdőbb szakácsok esetleg rendelhetnek is. Néhány száz forintért varázsolhatunk romantikus körítést - piros szalvéta, gyertyák, stb. Az igazán profik visszatartják a Valentin-napi vacsorát úgy kilenc napig, azaz a Torkos Csütörtökig.

+1: Most érdemes utazni

A legtöbb hazai szálloda is készül az ünnepre, különleges, pároknak szóló ajánlattal. A hotelekben ezekben a napokban kedvezményes ajánlatokkal, speciális kínálattal (például ajándék vacsora, pezsgő, masszázs, ajándék éjszaka) várják a szerelmeseket. Spórolós ötlet lehet - és egyben az ajándéknak is beillik- ha most lepjük meg repülőjeggyel párunkat: az elmúlt napokbana légitársaságok komoly akciókkal csábítanak, rég találkozhattunk olyan olcsó jegyekkel, mint most.

Címkék: