Nagy ásványvízbotrány: a SPAR szerint is minden rendben volt

Pénzcentrum2012. január 25. 14:06

A független laboratóriumi vizsgálatok eredménye alapján az S-Budget ásványvíz minősége kifogástalan, fogyasztása biztonságos, a cég a terméket újra forgalmazza -  tájékoztatta lapunkat a SPAR Magyarország.

Mint közleményükben írják, valamennyi a SPAR által forgalmazott S-Budget szénsavas és szénsavmentes ásványvízből a Wessling Hungary Kft. akkreditált laboratóriumban összesen 60 darab mikrobiológiai vizsgálatra került sor, amelyek a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra minden minta esetében negatív eredményt hoztak.

A SPAR valamennyi vásárlója és minden fogyasztó megnyugtatására közli, hogy a termékek minősége kifogástalan, a cégcsoport a fenti vizsgálatok eredményei alapján az S-Budget ásványvizeket ismét árusítja.

A SPAR azt is leszögezi, hogy valamennyi általa értékesített termékre vonatkozóan kiemelten kezeli a minőségbiztonság követelményét, ezeket valamennyi szállító partnerétől hivatalos nyilatkozattal alátámasztva megköveteli, és a követelmények betartását mind független minőségellenőrző laboratóriumok bevonásával, mind saját ellenőrzési rendszere segítségével folyamatosan kontrollálja.

Bővebben az ásványvíz-botrányról: Nagy ásványvízbotrány: megszólalt a Lidl és a SPAR


A Lidl szerint is rendben vannak a vizek

A Lidl Magyarország vásárlói és a lakosság megnyugtatására mikrobiológiai vizsgálatokat kezdeményezett a Aqua Pet Kft. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavas és szénsavmentes természetes ásványvizekre - tájékoztatta néhány napja lapunkat az üzletlánc.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lidl Magyaroszág a 2012. január 10-én a sajtóban megjelent információkra reagálva, miszerint a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóságának vizsgálati eredménye szerint a Pannon Aqua '95 Zrt. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszerelésben, 2012. november 25-ei minőségmegőrzési idővel, coliform baktériummal szennyezett, azon túl, hogy megkezdte azok visszahívását, mikrobológiai vizsgálatokat kezdeményezett a vásárlók tájékoztatására és megnyugtatására.

A Lidlnél kapható, a Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre mikrobiológiai vizsgálatot kért coliform baktériumra a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumától. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, melyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult.

A gyártó Aqua-Pet Kft. a Lidlhez eljuttatta az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigénés és Vízbiztonsági Főosztályának jegyzőkönyveit, amelyek szintén a kifogásolt, 2012. november 25-ei lejárati szavatosságú Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszereléséből történt háromszori mintavétel coliform baktériumra történt vizsgálatának eredményeit tartalmazzák, melyek mindhárom esetben negatív eredménnyel zárultak.

Mint írják, a Lidl Magyarország szigorú minőségellenőrzési és minőségbiztosítási rendszert üzemeltet, minden termékének maximális biztonságosságára törekedve. A Lidl beszállítóinak emelt szintű IFS minőségbiztosítási rendszerrel kell rendelkeznie, valamint a termékeket évente több alkalommal is szúrópróba szerűen, melyeket független, akkreditált intézetekben és laboratóriumokban mikorbiológiai és analitikai teszteknek vet alá.

Címkék:
minőségellenőrzés,