Még a villamoson is inkább a Facebook-on lógunk

MTI2011. december 28. 19:04

Bár továbbra is kiemelkedő SMS-forgalmat tapasztalnak a távközlési szolgáltatók, a korábbi évekhez képest csökkent az ünnepi sms-ek száma, amit a mobil internet terjedésével magyaráznak a szolgáltatók.

A karácsonyi ünnepek alatt 11 millió sms-t küldtek a T-Mobile-osok, a csökkenő sms-forgalom mellett, míg a Vodafone Magyarország ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel 9 millió sms-t és mms-t indítottak útnak - közölték a szolgáltatók.

A T-mobil közleménye rögzíti: az ünnepi szezonban az okostelefonok részesedése a friss eladásokból már megközelítette a 70 százalékot, sőt az előfizetéses ügyfelek esetében az arány még magasabb, 80 százalék közelében járt. Az okos készülékek segítségével már útközben is küldhető e-mail és folyhat a csetelés, illetve könnyen megoszthatók az élmények a közösségi médiafelületeken is. Feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években enyhén csökkenő tendenciát mutat az ünnepek alatt küldött sms-ek száma - vélik a T-mobil-nál.

Az sms-forgalom persze még így is kimagasló: egy átlagos munkanap öt-hatszorosa, a legforgalmasabb órák pedig idén is szilveszter éjszakájára várhatók - tették hozzá.

A Vodafone, amely azt is közölte, hogy az ünnepek alatt több mint nyolc millió telefonhívást kezdeményeztek az ügyfeleik, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb sms-forgalmat - ahogy hosszú évek óta hagyományosan mindig - most is december 24-e hozta, amikor több mint hatmillió karácsonyi üzenetet írtak a Vodafone ügyfelei.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az sms-ek mennyisége azonban még így is mintegy tíz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka a cég szerint az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el ünnepi üdvözleteiket szeretteikhez, barátaikhoz.

 

Címkék: