Mától veheted meg az idei karácsony slágertermékét

Világgazdaság2011. november 29. 09:32

Annak ellenére is bizakodóak a könyvpiac szereplői, hogy a 2011-es év eddig nem a legjobban alakult a számukra. Az optimizmus oka, hogy az előttünk álló karácsonyi roham sok kiadó és terjesztő arcára mosolyt csalhat - írja a Világgazdaság. A forgalom szempontjából is kiemelt időszak slágerterméke Steve Jobs önéletrajzi könyve lehet, amely ma kerül a boltokba.

A egész éves eredmények szempontjából is meghatározó lesz a könyvkiadók és terjesztők számára a következő három-négy hét, a december eleje és karácsony közötti időszakban bonyolítják le ugyanis a piacon a teljes éves forgalom 25-30 százalékát. Az év vége ezúttal különösen fontos a szektor szereplőinek, hiszen a 2011-es esztendő eddig nem sikerült túl fényesen.

A viszonylag gyenge évkezdetet követően a kiadók is a decemberi értékesítésben bíznak, az ágazat ezen szegmensében azonban különösen sokat számít, hogy a cégek valami "nagy dobással" jöjjenek ki karácsonyra. Ebből a szempontból kifejezetten sikeres lehet az idén Walter Isaacson, Steve Jobs című könyvének magyar nyelvű kiadása.

 

Címkék:
steve jobs,