Mégis maradnak az étkezési utalványok?

Világgazdaság2011. október 14. 08:32

Úgy tűnik, hogy az eredeti elképzelésekkel szemben a Széchenyi Pihenőkártya mellett talpon maradhatnak a korábban megszokott cafetéria juttatások is - értesült a Világgazdaság. Azt azonban még nem tudni, hogy a papír alapú meleg étkezési utalványok kibocsátására ki lesz és ki marad jogosult.

Jövő évtől teljesen átszabná a hazai cafetéria-piacot a magyar kormány, ám hiába van már csak bő két és fél hónap addig, a napilap értesülései szerint még nem eldöntött, hogy is nézne ki pontosan az új rendszer.

A napilap úgy tudja, hogy a kormánynak, a Széchenyi Pihenőkártyát (SZÉP) favorizáló eredeti elképzelései annyiban módosultak, hogy már nem biztos, hogy jövőre teljesen megszűnne a hideg étkezési utalvány, azt ugyanis nagy valószínűséggel a Magyar Posta kezelné kizárólagosan.

Mint írják egy olyan változat is felmerült, hogy egy átmeneti időszakban fennmaradna a papír alapú meleg étkezési utalvány is a SZÉP mellett, de az még nem tisztázott, hogy azt is a Posta kezelhetné kizárólagosan, vagy maradhatna a pályán a most a piac szinte egészét uraló három francia hátterű cég.

Az Edenredet, a Sodexot és a Le Cheque Déjeuner-t tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) értelemszerűen azt a megoldást tartaná jónak, ha az elektronikus kártyával párhuzamosan megmaradhatnának január után is a papír alapú utalványok. "Így fenntartható lenne egy olyan rendszer, amelyben a munkaáltatók maguk dönthetik el, mely szolgáltatóval szerződnek, a felhasználók pedig azt, melyik számukra a legmegfelelőbb juttatási forma és eszköz" - mondta el Nagy Márta, az EUFE alelnöke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: