Decathlon: itt nyílnak a legújabb áruházak

Világgazdaság2011. július 21. 08:32

Újrakezdi a hálózatbővítést a Decathlon, mivel az idén már nyereséges a hálózat. Az áruházlánc legújabb egysége Debrecenben nyílik, majd Pécs, Szeged és Nyíregyháza lesz a következő célállomás - írja a Világgazdaság.

Pósfai Gábor, az áruházlánc ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a francia anyacég engedélyezte az sportáruházlánc bővítését, mivel az idén már nyereséges a hálózat. Az áruházlánc legújabb, szám szerint 13. egysége ez év végén nyitja meg kapuit Debrecenben, mintegy 2 millió eurós beruházásból.

Az ügyvezető igazgató azt is megosztotta, hogy Pécs, Szeged és Nyíregyháza lesz a következő célállomás, de a hoszszú távú tervek szerint minden nagyobb városban lesz majd egy-egy Decathlon. A hat évvel ezelőtti piacra lépéskor 30 egység létrehozása volt a terv.

Ami a magyarországi hálózatbővítést illeti, utoljára 2009 végén nyílt új egység, igaz, akkor egyszerre négy is: Kecskeméten, Maglódon, Szombathelyen és Dunaújvárosban. Ugyanakkor bővítették négyezerről nyolcezer négyzetméteresre az elsőként, 2005 áprilisában nyitott egységet Budaörsön.

 

Címkék:
sportáruház,