Olcsóbb lehet a telefonálás

Pénzcentrum2011. március 17. 09:33

Csökkenti a végződtetési díjakat a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A Magyar Telekom már jövőre 2 Ft-al csökkenti díjait- írja a népszabadság.

A mobil hívások árait meghatározó végződtetési díjakat 2013 januárjára nettó 7,06 Ft-ra csökkenti a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A ma érvényes árról - nettó 11,86 Ft -két lépésben fogja csökkenteni a legnagyobb mobilszolgáltató a díját, először 2012 elején lehet olcsóbb a mobilbeszélgetés, akkor 9,46 Ft-ra csökkenti az érvényes díját.

A mobilvégződési díjat az a szolgáltató fizeti meg, akinek a hálózatából telefonhívás egy másik szolgáltató hálózatába érkezik. A díjat természetesen a hívott szolgáltató kapja.

A szabályozás 2005-ös bevezetése óta a díjak egységesítésén túl 38 forintról a mai 11,86 Ft-osra sikerült leszorítani a végződtetési díjakat. A szabályozás alapját egy díjköltség alapú számítási rendszer teszi lehetővé, ami számol a hálózati beruházások megtérülésével és amortizációjával, így régebben épített hálózatokon alacsonyabb költségekkel kalkulál.

 

Címkék: