Újdonság: ez a vásárlás jövője?!

Pénzcentrum2011. február 21. 15:02

Olyan mobil érintésnélküli fizetési megoldás terjed Európában, amely az iPhone felhasználók számára elérhetővé teszi a mobilfizetést.

A Visa Europe által fejlesztett alkalmazás az Apple okostelefonjain érhető el. A telefonhoz csatlakoztatni kell egy a bankoknál vagy a mobilszolgáltatóknál elérhető vezetéknélküli iCarte nevezetű eszközt, amellyel együtt már vásárolhatunk is a telefonunkkal. Beágyazott biztonsági elemet tartalmazó iCarte képes kommunikálni a boltokban kihelyezett megfelelő terminálokkal. Ezeknek a száma Magyarországon még sajnos nem elégséges, így nekünk még várnunk kell az ilyen egyszerű és biztonságos fizetésre.

A fejlesztés Törökországban került először a piacra. Az eszköz további forgalomba hozataláról a kártyatársaság folyamatosan egyeztet azokkal a tagbankjaival és mobilszolgáltatókkal Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban és az Egyesült Királyságban, melyek jól kiépített érintésmentes fizetési infrastruktúrával rendelkeznek.

"A mobilfizetés a magyar lakosság számára is hamarosan elérhető lesz. Ennek előfeltétele, hogy a fizetési alkalmazással felruházott telefonok nálunk is forgalomba kerüljenek, illetve hogy az érintésmentes fizetés elfogadói infrastruktúrája tovább bővüljön" - mondta Kiss Ede, a kártyatársaság felelős területi vezetője.

A Cisco Systems Inc. kutatásából kiderül, 2015-re az okostelefonok és a hordozható eszközök új generációi adják majd a világ összes mobil-adatforgalmának több mint 87 százalékát. Így a technológia elterjedése előtt nem lehet semmilyen akadály, megfelelő számú fizetésre alkalmas eszköz kerül a vásárlók kezébe a közeljövőben. Ezzel párhuzamosan a legtöbb gyártó készülékére elérhető lesz hasonló alkalmazás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: