Szereted a Raffaellot? Ezt jobb, ha tudod

Pénzcentrum2011. január 26. 10:02

Minden jel szerint Ukrajnában szabad az út a hamis Ferrero csokik előtt. Az illetékes bíróság ugyanis elutasította a cég Raffaello terméknevére vonatkozó védjegyoltalmi kérelmét.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Raffaello az ukrán piacon nem levédett márka, így a Ferrero termékének imitációit korlátozás nélkül forgalmazhatják az országban - írja az Élelmiszer Online.

A Ferrero szerint az ukrán bíróság döntése rendkívül negatív képet fest az országról a külföldi befektetők szemében. A cég márkavédelmi keresetének kimenetelét komoly figyelem övezte, többek között az Egyesült Államok és EU képviselete is jelen volt a bírósági határozat közlésénél.

Az ukrán fogyasztóvédelemért és szabványügyekért is felelős állami szerv szerint ugyanis a 2010-es évben a kolbász és a tej volt a két leggyakrabban felbukkanó hamisított termék az országban. Az élelmiszer-ipari termékek magasan vezetik a tavalyi évi hamisítási listát.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem elképzelhetetlen, hogy az eredetire hasonlító, ám annál jóval olcsóbb ukrán édességek a magyar piacon is megjelennek. Ne feledjük, hogy ezek minősége silányabb az eredeti Ferrero-termékeknél, ezért lehetőleg csak megbízható üzletben vásároljunk és legyünk gyanakvóak, ha olcsó Raffellot kínálnak nekünk.

 

Címkék: