Hasznos ajándék az utolsó pillanatban: digitális könyvet karácsonyra!

Orosz Márton2010. december 21. 05:22

Az idei karácsony egyik sztárjának számítanak az ekönyvek és az ekönyv olvasók. A digitális könyvek piaca egyértelműen fejlődik hazánkban, az árak egyre csökkennek, a magyarul is elérhető könyvek száma pedig folyamatosan növekszik.

A karácsony előtti utolsó napokban pénzkidobás helyett hasznos és praktikus ajándékot ajánlunk olvasóinknak: az ekönyv olvasót. A magyarul villanykönyvnek is becézett készülékeket kimondottan olvasásra találták ki: kijelzőjük nem vibrál,nem tükröződik, nem bántja a szemet, valóban kényelmes olvasni velük/rajtuk - akár órákon át is. Ugyanakkor egy készülék akár több ezer könyvet képes eltárolni, ráadásul alacsony az energiaigénye, így a leghosszabb utazásoknál, vagy a mindennapi tömegközlekedésnél is kiválóan használható.

Csökkenő árak

A hazai piacon 30 ezer forinttól vásárolhatunk már villanykönyveket, de a csúcskategóriás készülékek ára sem magasabb százezernél, ráadásul az árak egyre csökkennek.

 


Az árcsökkentést jelölte meg az elmúlt években tapasztalt forgalomnövekedés elsődleges okaként Barta Gábor, az ekönyv olvasókat forgalmazó Koobe Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is. Mint a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, idén elsősorban az import számára kedvező árfolyam-ingadozások miatt tudtak árakat csökkenteni.

Az ügyvezető igazgató szerint igazi áttörést a piacon az ekönyvek áfájának csökkentése jelenthet, így a jelenleginél akár 20%-kal kedvezőbb árúak lehetnek az ekönyvek - ez pedig látványosan felpörgetheti a jelenleg még gyerekcipőben járó magyar piacot.

Barta Gábor szerint nem kell tartaniuk a piacon nemrég megjelent táblagépektől (iPad, Samsung Galaxy Tab), mivel ezekkel szemben az ekönyv olvasók speciálisan hosszabb olvasásra szolgálnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egyre több a magyar ekönyv

Március elsején a Bookline és a Líra közös céget alapított az ekönyvek bevezetésére: az eKönyv Magyarország Kft. már az indulásnál komoly nemzetközi partnereket tudott maga mögött. Kínálatukban jelenleg mintegy ezer magyar és kétszázezer külföldi könyv található.

Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója a Pénzcentrum.hu-nak úgy nyilatkozott: havi pár százas értékesítési darabszámról lehet egyelőre beszélni, a piac még abszolút az építkező fázisában van. "Mivel eddig szűk szeletet tudtunk digitalizálni, ezért nem beszélhetünk toplistákról, az egyetlen igazi siker ekönyv Paulo Coelho Brida c. regénye." - mondta.

 


A karácsonyi eladásokkal kapcsolatban Starcz Ákos úgy fogalmazott: valószínűleg inkább ekönyv olvasót vásárolnak ajándékba, mivel maga az e-könyv digitális jellege miatt nem tartozik a kedvelt ajándékozási kategóriába, így nem tipikus karácsonyi termék. A digitális ajándékok közül az utalvány a legkedveltebb ajándékozási forma, amit egy saját utalványküldő funkcióval láttak el, így az ajándékozás jellege külseje is jobban érvényesíthető.

Címkék:
líra árfolyam,