IKEA: új áruházak Magyarországhoz közel

Pénzcentrum2010. december 10. 11:02

A svéd IKEA üzletlánc négy bevásárlóközpont megnyitását tervezi Szerbiában - jelentette be Dimitrije Ivanoviæ, a szerbiai svéd nagykövetség kereskedelmi osztályának vezetője.

A magyarszo.com szerint a Tudással a beruházásig elnevezésű konferencián elhangzott, hogy két bevásárlóközpontot nyitnának Belgrádban, egyet a 250 ezer lakosú Nisben és egyet a 190 ezres - a magyar határtól bő 100 kilométerre fekvő- Újvidéken.



Nagyobb térképre váltás

Az áruházlánc fél éve úgy tájékoztatta lapunkat, hogy úgy ítélik meg, hogy a piac lassulása ellenére is elérkezett az idő a harmadik magyarországi IKEA áruház építésének előkészítésére. Jelen pillanatban is vizsgálják a lehetőségeket, hiszen több vidéki nagyváros és Budapest is szóba került az új áruház lehetséges helyszíneként. Egy ilyen beruházást azonban hosszú és sokirányú tervezési-előkészítési munka, valamint franchise-rendszerben működő vállalatként a nemzetközi IKEA menedzsment jóváhagyása előz meg.

A hírek szerint a szerb áruházak egyenként mintegy 200 millió eurós beruházással létesülnek majd, és az üzletlánc képes lesz 1500-2000 új dolgozót foglalkoztatni.

Címkék: