Újdonság a piacon: nagyot lépett a Google

Pénzcentrum2010. november 17. 18:02

A világ egyik legnagyobb kereső oldalát is működtető Google boutiques.com néven külön divat weboldalt indított ma. Az óriás vállalat nem elégszik meg az online keresés forradalmasításával, a divatüzletágból is profitálni szeretne.


A lépés pénzügyi szempontból nyilvánvaló volt.  Óvatos becslések szerint a divat, mint üzletág a maga 500 milliárd dolláros bevételével a világ negyedik legnagyobb forgalmát realizáló ágazata. A divat iparági közlemény (WWD) jelentés szerint a Google nem egyedüli eladóként szeretne jelen lenni a piacon, hanem egyfajta boltlistát hozna létre, ami segítségével átirányítaná a vásárlókat a kereskedőkhöz és a neves divattervezők oldalaira.

A rendszer előnye, hogy a személyre szabható boltlisták segítségével a minket érdeklő üzletek kínálatát gyorsan, hatékonyan tekinthetjük át. A Google Sarah Jessica Parkert és más sztárokat, köztük Tom Cruise feleségét, Katie Holmest is felkérte, hogy ők is hozzanak létre személyre szóló boltokat (personalised shops) népszerűsítve ezzel az oldalt.

A divatcégek egyre többet hirdetnek és értékesítenek az interneten. A Google azt reméli, hogy tetemes bevételre tehet szert a reklámokból, az átkattintásokból (klikkenként számol fel díjat), valamint a boltok értékesítéseiből is részesedhet.

A Google nem az egyetlen olyan világcég, ami az eddigi profiljába nem illő területre lép. Az eBay is mostanság indított divat-specifikus vállalkozást, szakértők szerint azonban a Google sokkal vonzóbb és a világ egészében jobban ismert, mint az eBay, ezért a sikere is nagyobb lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Címkék: