Már ezeket a négykerekűeket is lopják! Így védekezhetsz!

Pénzcentrum2010. november 9. 15:02

Sajnos már a babakocsik sincsenek biztonságban, csak az elmúlt egy évben megduplázódott a babakocsi lopások száma - áll egy brit tanulmányban.

A tolvajok legfőbb célpontjai a minőségi-, a drága- és a luxusbabakocsik, melyeket az interneten kínálnak eladásra az eredi ár töredékéért. A felmérés megállapította, hogy a brit szülők negyede keres használt darabokat, melynek hatására már megközelítőleg 19 milliárd forint értékű feketepiac alakult ki.

A legtöbb babakocsit betöréssel az otthonokból vagy a házak elől viszik el, de a parkokból és az éttermekből is tűnnek el. A tolvajok körében a legnépszerűbbek a Bugaboo Bee Plus, Silver Cross 3D, Quinny Zapp és a Maclaren Techno XT babakocsik.

Ha mi is arra adnánk fejünket, hogy a babakocsiból is a legjobb kell, íme néhány tipp, hogy ne a miénket vigyék el:

  • Tartsuk mindig szem előtt a babakocsit, még otthon is,
  • zárt helyiségben tároljuk otthon, ne hagyjuk őrizetlenül amíg el kell mennünk valamiért,
  • ruházzunk be egy babakocsi lakatra, vagy akár egy bicikli zárra.

Ezek után valóban érdemes átgondolni, hogy megéri-e a plusz stressz csak azért, hogy nekünk legyen a legmenőbb babakocsink a városban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: