Frei Tamás a titánok ellen: ki győz?

Pénzcentrum2010. november 7. 14:02

Bookline TOP50: már látszik a karácsony Megjelent a Bookline TOP50, Magyarország első hivatalos-könyv sikerlistájának októberi összesítése. A sikerlista már a piac karácsonyi felkészülését tükrözi, hiszen a listán szereplő TOP 10 könyv egy kivételével mind új megjelenés.

A legnagyobb sikert Frei Tamás első regénye, A megmentő könyvelheti el, ezzel a második helyre szorítva Ken Follett A titánok bukása című könyvét. Az Eat, Pray, Love - Ízek, imák, szerelmek októberi filmbemutatója a könyv népszerűségét is magával hozta, így Elizabeth Gilbert azonos című regénye az ötödik, a Hűség című folytatás pedig a harmadik helyre ugrott rögtön a megjelenéskor.

Vámos Miklós állandó népszerűségnek örvend az olvasók körében: új könyve, A csillagok világa, a vártnak megfelelően teljesített és a TOP 10-ben szerepel. A legjelentősebb változás Stephenie Meyer Twilight sorozatának fokozatos kiszorulása a listáról, bár az Alkonyat több mint 600, az Újhold több mint 500 napot töltött az élmezőnyben. Jelenleg már csak a Hajnalhasadás található a listán, de az is 18 helyet zuhant. Meyer új könyve a Bree Tanner rövid második élete - ami az Alkonyat saga sikerét meglovagolva az egyik mellékszereplő történetét meséli tovább -, a listán a 20. helyen fedezhető fel.

Az utóbbi időben a pszichológia iránti érdeklődés megerősödött, ami a könyvpiacon is erőteljesen megmutatkozik. Októberben több olyan témába vágó könyv jelent meg, amelyek az élvonalba küzdötték fel magukat, így Bagdy Emőke Hogyan lehetnénk boldogabbak?, Pál Ferenc A függőségtől az intimitásig és Csíkszentmihályi Mihály Tehetséges gyerekek című könyve. Csíkszentmihályi azon szerzők közé tartozik, aki a Flow - a tökéletes élmény pszichológiája című könyv sikere óta a nem szakmabeliek között is nagy népszerűségnek örvend.

A Stieg Larson Millennium trilógia, William P. Young A viskó, Hahner Péter 100 történelmi tévhit megjelenésük óta a lista élvonalába tartoznak, bár több helyet csúsztak hátra októberben, de jelenlétük jelzi a még mindig jelentős érdeklődést.

A Bookline.hu 2010. október 1-étől havi rendszerességgel közzéteszi Magyarország első hivatalos könyvsikerlistáját, amely jellegét tekintve hiánypótló összesítés a magyar könyvpiacon. A havi bontású lista tartalmazza az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így alkalmas a piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. A Bookline TOP50 segítségével figyelemmel kísérhetővé válik az olvasói érdeklődés iránya és főbb preferenciái, hosszú távon jelzi az olvasási szokások, a különböző műfajokhoz való viszonyulás alakulását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sikerlista a Bookline.hu adatbázisai, valamint az eladott példányszámok alapján készül el, így reprezentatív módon tükrözi az országos eladásokat. A lista készítése során a rendszer figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, tankönyvrendeléseket és a nagykereskedelmi rendeléseket.

Bookline TOP50: 50-26

Címkék: