Így nyit az új pesti pláza

Pénzcentrum2010. október 27. 11:02

Ma nyit 2010 egyetlen új magyar plázája: a Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött várja a vevőket. Természetesen a Pénzcentrum.hu is a helyszínen volt.

FRISS! Senki nem akarja megrohamozni az Electro World-öt! Részletek lejjebb.



Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, a Corvin Bevásárlóközpont az egyetlen 2010-ben nyíló pláza Budapesten, sőt, egész Magyarországon. A fejlesztők várakozásai szerint az új központ népszerűségét nagyban befolyásolja majd, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik: a 3-as metró Ferenc körúti állomása, valamint a 4-es, 6-os villamosok megállója is ideális közelben található. Az autóval érkezőket 1200 férőhelyes parkoló várja.

Bérlők a Corvin Bevásárlóközpontban
CBA, Alexandra, basys.net, Béres Egészségtár, Bijou Brigitte, Butlers, C&A, Cosmos City, Deichmann, dm, Electro World, Gas, H&M, Hervis, Horváth Cipő, Játék Box, Jeans Club, Kenvelo, Levi's, LOccitane, Mango, Müller, New Yorker, Okaidi, Orex, Orsay, Pirex, Promod, Reserved,Tally Weijl, Tatuum, Tamaris, Vision Express, Woodoo és az Yves Rocher.


A Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint egyelőre ugyanis nincs meg a környéken a szükséges vásárlóerő, az üzletek számából és összetételéből pedig arra következtethetünk, hogy az új áruház inkább lokális bevásárlóközpontként fog funkcionálni.

A tulajdonos szerint az üzletház jelenleg 80%-os kihasználtsággal rendelkezik: mi a helyszínen úgy látjuk, hogy sok a kiadatlan üzlethelyiség, főleg a legfelső emeleten. Ezt különböző megoldásokkal -például speciális kirakatdíszítéssel- próbálják palástolni.

Tegnap Nagy Éva, az áruház igazgatója mesélt a sajtó képviselőinek arról, hogy vajon akkor, amikor a konkurenciánál minden megtalálható ami náluk is, miben lesz mégis más az új üzletház. Véleménye szerint a konkurencia ugyan mindent lefed, bérlői mix, tisztaság, szolgáltatás tekintetében, de személyes kapcsolatok és a közvetlen kommunikáció, valamint a számtalan egyéb, ingyenes kényelmi szolgáltatás, az eltérő mentalitás és az attitűd azok a dolgok, amik megkülönböztetik őket versenytársaiktól.

Többek között a kiszolgáló személyzet minden tagja, a takarító személyzet, a biztonsági szolgálat, a hoszteszek és minden alkalmazott speciális kommunikációs képzésben vettek részt, továbbá egyedi, a bevásárlóközpont színvilágát tükröző, vidám formaruhát is viselnek, amit manapság kifejezetten trendinek számító USE divatcsapat tervezett. A vásárlóközönségnek nyújtott ingyenes szolgáltatások között említette a taxi rendelést, az ivókutakat, a reggeli thai chi és jóga foglakozást, kerekesszék bérlést, és sok egyéb szolgáltatás mellett a nem elhanyagolható ingyenes wi-fi elérést az üzletház teljes területén.



Leértékelések, visszaszámlálások

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint ma délelőtt meglehetősen sokan keresték fel a Corvin Bevásárlóközpontot, de a korábban (pl. Aréna Plaza) megszokott nyitási tumultus elmaradt. A bejáratnál teával és kávéval kínálták a betérőket.  A legnagyobb tömeg a H&M bejáratánál alakult ki: a ruházati üzlet ajtajai rövid visszaszámlálást követően nyíltak meg a vásárlók előtt.

Több boltban is 15-20%-os leértékelésekkel várják a vevőket, ugyanakkor vannak olyan üzletek, amelyek nem készültek el 100%-ban a mai megnyitóra.

Fél 12-kor a legnagyobb tömeget a Hervisnél találtuk. A vevők többsége cipősdobozokkal jön ki a boltból. Az alsó szinten található CBA-ban lézengtek a vevők, pedig kóstoltatás és sok eladó várja őket.

 


Meglepő, de az Electro Worldben alig vannak vásárlók, így minden jel szerint elmaradnak a várt tömegjelenetek. Egy éve Miskolcon az elektronikai áruházba a nyitónapon 15 ezer vásárlót vártak, a 9 órai nyitás előtt már több száz vásárló állt sorban a Szentpéteri kapu bevásárlóközpont bejáratánál. Kicsivel később a tömeg nyomásától megrepedt a bejáratnál található álmennyezet és majdnem kitört a két elektromos biztonsági kapu.

Az első magyarországi Electro World 2002-es nyitásakor gyakorlatilag ostromállapot alakult ki a budaörsi áruház környékén, mivel a több ezer, olcsó mosógépre és porszívóra vágyó vásárló gyakorlatilag megrohamozta a helyszínt.

Címkék:
hervis magyarország, city taxi, electro world,