Hamis volt a parfüm, mind az 53 ezer darab

Pénzcentrum2010. október 20. 10:02

17 tonnányi ruházati termék mellett 53 ezer darab hamis parfümöt is szállított az a török kamion, amit a napokban kapcsoltak le a vámosok.

A röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre - török rendszámú tehergépjárművével - egy török férfi. A jármű a benyújtott okmányok szerint 17.400 kg konfekció ruházati terméket szállított Franciaországba.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű és rakománya tételes átvizsgálása mellett döntöttek. A raktér felnyitásakor hamar kiderült, hogy a ruházati termékek csak arra szolgálnak, hogy a pénzügyőrök által megtalált mintegy 53 ezer db, különböző világmárkák jelzésével ellátott, be nem jelentett parfümöt álcázza. A szakértő véleménye alapján megállapítást nyert, hogy valamennyi illatszer hamisítvány.

A vámhatóság a több, mint 320 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalta, a török sofőr ellen csempészet bűncselekmény, továbbá ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Simán megvesszük a hamis illatszert

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület összesítése szerint szerint tavaly a lakosság 16 százaléka vásárolt legalább egyszer hamis terméket. A hamis terméket vásárlók háromnegyede többször is, míg egynegyede csak egyszer.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A konkrét vásárlásra vonatkozó adatokból az is kiderül, hogy a magyar fogyasztók nem igazán tekintik hamis terméknek a nem eredeti ruházati terméket. Minden ötödik magyar fogyasztó bevallotta ugyanis, hogy hamis ruházati terméket vásárolt, míg általában a hamis termékeknél ez az arány csak 16 százalék volt.


A második legnépszerűbb terméknek a hamis illatszer bizonyult. Ezt minden tizedik magyar fogyasztó vásárolt az elmúlt egy évben.

Címkék: