Forró, tüzes masszázs - egyenesen Kínából

Pénzcentrum2010. október 18. 18:32

Több mint 3000 darab hamis masszázseszközt foglaltak le az amerikai hatóságok egy vámellenőrzés során. A Kínából érkező elektromos készülékek hamis biztonsági címkézéssel voltak ellátva.

Összesen 3096 darab, alacsony frekvenciás masszázskészüléket foglaltak le az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (CBP) munkatársai egy Los Angeles - Long Beach kikötőbe érkezett szállítmány ellenőrzése során. A Kínából érkezett több mint 770 ezer dollár összértékű készülék hamis Underwriters Laboratories (UL) címkézéssel voltak ellátva - adta hírül a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Az Underwriters Laboratories (UL) egy független, termékbiztonsági ellenőrzéssel és tanúsítással foglalkozó szervezet. Az elektromos készülékeken az UL hivatalos biztonsági címkézése azok biztonságos használhatóságát igazolja.

A Los Angelesben lefoglalt masszírozó készülékeken a hamis címkék a fogyasztók megtévesztését célozzák. A hamisítványokon nem végezték el a szükséges ellenőrzéseket, ezért azok biztonságossága megkérdőjelezhető. A hamis biztonsági címkézéssel ellátott elektromos készülékek balesetveszélyesek lehetnek, könnyen túlhevülhetnek, és tüzet is okozhatnak.

Az Egyesült Államok illetékes hatósági szervei 2009-ben összesen 4,3 millió dollár összértékben foglaltak le hamis elektronikai eszközöket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
határőrség,