Átverés a hipermarketben: így trükköznek a matricával

Pénzcentrum2010. június 25. 10:32

Trükkös tolvajt fogott az egyik szegedi hipermarket biztonsági szolgálata a tegnapi napon - adta hírül a police.hu.

A jászárokszállási férfi mikor belépett az üzletbe jelezte a biztonsági őrnek, hogy van nála egy bontatlan papírzsebkendő csomag, és hogy ne legyenek problémái kérte, hogy ragasszon rá egy igazolócímkét.

Ezt követően besétált az áruházba és műszaki osztály felé vette az irányt, ahol aztán kiválasztott egy DVD lejátszót, és a papírzsebkendőre helyezett címkét átragasztotta a közel 20 ezer forintot érő műszaki árura. Miután meggyőződött, hogy a címke jól látható helyen van a DVD lejátszót a hóna alá vágta és fizetés nélkül akart távozni az áruház területéről.

A biztonsági őr azonban észlelte cselekményét, és távozásában megakadályozta. A Szegedi Rendőrkapitányság előállította a 23 éves férfit, akiről kiderült, hogy hasonló cselekmények elkövetése miatt több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Légy résen, ha bevásárolni mész! Így trükköznek a kosarakkal!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint arról korábban beszámoltunk a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse csalás miatt folytatott eljárást. A nyomozás adatai szerint az egyik sajószentpéteri élelmiszerbolt előtt sorakozó bevásárlókocsikról sorozatban az akkor még ismeretlen elkövetők eltávolították azokat a csatlakozó részeket, amelyek összekötik a guruló eszközöket, illetve segítségükkel kivehetőek a forintok.

Ezek hiányában az esetenként 10-20 forintos érmék a kocsiban ragadtak, a vásárlók pedig nem juthattak tulajdonukhoz. A tettesek pedig egy alkalmas eszközzel kiszüretelték a fémpénzeket.

Címkék: