Megdöbbentő! Évezredeket kell dolgozni a rekordnyereményért

Pénzcentrum2010. június 12. 07:02

A héten már kereken 2,7 milliárd forintra rúg az ötöslottó várható főnyereménye. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy eltérő keresetek mellett hány hónapig tartana munkaviszonyban megkeresni a főnyeremény összegét. A számok megdöbbentők, szerencse nélkül évezredeken át kell dolgozni az e heti főnyereményért.

2700 millió forint, várhatóan ennyi lesz a ma megnyerhető főnyeremény az ötöslottón. A játék fennállásának több mint 53 éves története alatt a most megnyerhető összeg minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-főnyereménye, és már csak nagyjából további két hét halmozódásra van szükség ahhoz, hogy a jelenlegi nyeremény a valaha volt második legnagyobb magyarországi lottónyereménnyé válhasson. Utóbbi megállapítás természetesen csak abban az esetben igaz, ha a nyertes egyedül találja el hibátlanul az adott héten kihúzásra kerülő öt számot. Egyébként a főnyereményt annyi részre oszlik, ahány telitalálatos szelvény született a sorsolás során.

Korábban: Milliárdok a lottón - Hogy is volt ez régen?

A bankrobbantás valószínűsége azonban nagyon csekély. Ha egy szelvénnyel játszunk hétről-hétre, az esélyünk egy ötösre minden héten csak egy hajszálnyival jobb, mint 1:44 millióhoz. Egy hétköznapi példával illusztrálva: ötöslottót nyerni kevesebb esélyünk van, minthogy egymás után 25-ször helyesen megtippeljük a fej vagy írás játék kimenetelét. A halovány esélyre persze a legtöbben azonnal fittyet hánynak, ha megpillantják a hirdetőtáblákon vagy a tévéreklámokban a főnyeremény csábító nulláit.

2 700 000 000 forint - Adózva

A jelenlegi lottófőnyereményhez hasonló mértékű vagyon birtoklása csak nagyon keveseknek adatik meg. Szabadon felhasználható milliárdos pénzeszközök felett pedig tényleg csak egy igen szűk réteg rendelkezik. Pontosan nehéz megmondani, hogy hány ember vagyona nagyobb ma Magyarországon 2,7 milliárd forintnál, az azonban biztos, hogy a legutóbb publikált Magyarország 100 leggazdagabb embere toplistán a századik helyezett is több mint másfélszer gazdagabb lenne annál a szerencsésnél, aki egyedüliként nyerné meg ma az óriási összeget.

Azt már látjuk, hogy nagy vagyonra nehéz szert tenni, munkaviszonyban pedig különösen nem könnyű. A jelenlegi adószabályok mellett minimálbérért - melynek nettó mértéke kicsivel 60 ezer forint felett van - dolgozóknak 2,7 milliárd forint összegyűjtéséhez, 44.824 hónapig, mintegy 3.735 évig kellene dolgozniuk. Könnyebb a helyzete annak a munkavállalónak, aki idén a 2009-es hazai bruttó 199.800 forintos átlagkeresetért dolgozik. Ő ugyanis már nagyjából 1.633 év alatt végezne a gyűjtögetéssel, és az sem mellékes, hogy a több mint másfél évezreden keresztül állandónak tekintett adójogszabályok mellett közel 550 millió forint személyi jövedelemadót és tekintélyes mennyiségű nyugdíj-, egészségügyi- és munkaerőpiaci járulékot is befizetne az államkasszába.

E heti kiemelt cikkeink lottó témában:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt

Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

Címkék:
lottó számok e heti,