Akciós sörök a magyar boltokban! Mi áll a háttérben?

Orosz Márton2010. április 20. 05:02

Akciós sörök a boltokban Meglepően sok sörakcióval találkozhat ezekben a hetekben az élelmes vásárló. Érdekes, hogy prémiumtermékek is akadnak a leértékelt sörök között, így akár a nyárra is érdemes lehet bespájzolni.

A legnagyobb sörakciókat a Cora aktuális katalógusában találtuk: itt a dobozos Borsodi 175 forint, ugyanebből a 6 üveges multipack 869 Ft+üveg (így egy üveg sör 145 forint). A 6 üveges Beck's 949 Ft + üveg (így ebből egy üveg 158 forintba kerül). A prémiummárkának számító Stella Artois doboza csak 179 forint, míg a szintén felsőkategóriás Staroprament is érdemes lehet nagyobb tételben vásárolni, hiszen csak 159 forintba kerül.


Az Auchan a dobozos Holstent kínálja 139 forintért, a literes Sopronit pedig 299-ért. A Tesco a Buckler alkoholmentes sört adja 30%-kal olcsóbban, 109 forintért. Ugyanitt az Ottakringer Spezial 159-, míg a Kozel 165 forint. A SPAR-áruházlánc az Amstel Lagert kínálja 46% kedvezménnyel, 139 forintért (a Buckler náluk is 109 Ft). A Match-boltok az üveges Borsodit akciózzák: ára jelenleg 165 forint (+ betétdíj).

A meccsekre várnak?

Mint a napokban a Magyar Sörgyártók Szövetségének sajtótájékoztatóján elhangzott: a gyártók kiemelt promóciókkal készülnek a nyári labdarúgó világbajnokságra. Habár konkrét számokat nem árultak el, biztosra vehető, hogy egy ilyen, több hétig tartó sportesemény komoly hatással van a nyári sörértékesítésekre is.


Épp ezért a gyártók hatalmas marketingerőket mozgósítanak a lehető legjobb értékesítés érdekében. Valószínűsíthető, hogy külön erre az alkalomra megújult, átalakított dobozokkal, üvegekkel rukkolnak majd elő (például promóciós játékaik reklámozása céljából). Így a mostani akciókkal az is lehet a céljuk, hogy a jelenleg raktáron lévő készleteket kiárusítsák, hogy néhány hét múlva már a VB-promóciós termékek várják a vevőket a polcokon (hiszen a világbajnokság szűk 2 hónap múlva, június 11-én kezdődik).

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Kattints!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az sem mellékes, hogy ezekben a hetekben kerülnek megrendezésre a Bajnokok Ligájának utolsó meccsei (elődöntő április 20-21. és 27-28. döntő május 22.). Mint az a sörgyárak értékesítési adatain is látszik, a magyar fogyasztók egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy szórakozóhelyeken, presszókban nézzék a mérkőzéseket. Így vélhetően a jelenleg futó akciókkal a BL- meccsek iránt érdeklődő, otthon ülő közönséget is megcélozzák.

A TV-k is olcsóbbak lesznek?

Címkék: