Itt a KFC zsírbombája - 1228(!) kalória egyetlen szendvicsben (+fotó)

Pénzcentrum2010. április 8. 13:02

Hamburgerzsemle helyett rántott csirkemellbe foglalja a Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorsétteremlánc legújabb szendvicsét. A szokatlan újítás bődületes mennyiségű, 1228 kalóriát tartalmaz.

Minden bizonnyal húsimádók számára készítette a hétfőn piacra kerülő új "szendvicsét" a KFC. Az amerikai étteremlánc legújabb ételéből ugyanis elhagyta a hamburgerzsemlét, és annak szerepét két, méretes rántott csirkemellfilével helyettesítette - számolt be a DailyMail.

Mennyi a napi kalóriaszükséglet?
Férfiaknál: napi kalóriaszükséglet = (900 + 10 x testsúlykilogramm) x életmód szorzó

Nőknél: napi kalóriaszükséglet = (700 + 7 x testsúlykilogramm) x életmód szorzó

Életmódszorzó: 1,2 ülő életmód esetén, 1,4 közepes aktivitást végzőknél és 1,8 a nehéz fizikai munkát végzők esetén.

Vagyis egy 80 (60) kg-os irodai munkát végző férfinak (nőnek) a napi kalóriaszükséglete 2040 (1344) kcal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fogyókúrázóknak tartósan napi 1200-1600 kalória a bevitele javasolt. (Forrás: weborvos.hu)

Bár a gyorsétteremlánc ragaszkodik hozzá, hogy a szendvicse mindössze 540 kalóriát tartalmaz, a csirkemellek közé helyezett bacon szalonnával, sajttal és majonézzel készülő étel energiatartalma a lap tudósítása szerint 1228 kalória. Ez az érték nagyjából a fele egy felnőtt férfi napi energiaszükségletének, és több mint kétszerese a McDonald's által itthon is forgalmazott Big Mac szendvics 495 kalóriás energiatartalmának.

Táplálkozási kutatók nem csak az étel energiatartalmára hívják fel a figyelmet, hanem a benne lévő sok sóra és zsírra is figyelmeztetnek. Az új terméket választók ugyanis egy szendvics elfogyasztásával az ajánlott napi sófogyasztás több mint felét is megeszik, és 32 gramm zsírt is elfogyasztanak.

A szendviccsel kínált menü ára egy centtel marad hét dollár alatt (napi árfolyamon számolva kb. 1400 forint) az Egyesült Államokban. A KFC egyelőre nem tervezi csirkemelles szendvicse Európába hozatalát.

Címkék: