100 milliós gagyi: hűtőkamion rejtette a hamis ruhákat

Pénzcentrum2010. március 17. 11:02

Az elmúlt napokban a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai két esetben is hamis márkajelzésű termékeket foglaltak le, összesen 123 millió forint értékben.

A szombathelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai a 86-os számú főút nádasdi szakaszán ellenőriztek egy lengyel rendszámú hűtőkamiont, amely a fuvarokmányok alapján 80 kartonban 900 pár Kínában gyártott cipőt szállított.

 


Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállapították, hogy a fuvarokmányokkal ellentétben, a teherautóban - a legális áru mögött - további 856 kartonban több mint 10.200 pár, az előzetes szakvélemények alapján hamis Nike cipő található. Miután az áru eredetét a jármű vezetője igazolni nem tudta, ezért a vámhatóság a több mint 102 millió forint értékű cipőt lefoglalta.

 


A másik esetben a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálati Parancsnokság munkatársai ellenőriztek Rajka térségében egy magyar kamiont.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legálisan szállított ruházati termékek mellett 2100 darab Amnesia márkajelzésű női nadrág került elő, melynek csomagolása, megjelölése alkalmas a vásárlók megtévesztésére. A pénzügyőrök a 21 millió forint értékű ruhaneműt lefoglalták.

 


Mindkét ügyben - szakértők bevonásával - a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala folytatja a nyomozást.

Címkék:
tudatosvasarlo,