Megrázó videók: véresre verik az áruházi fosztogatókat

Pénzcentrum2010. március 1. 16:58

Súlyos földrengés rázta meg a napokban Chilét: a Richter-skála szerint 8,8-es erősségű földrengés halottainak száma hétfőre 711 lett, de az áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog. A katasztrófa okozta anyagi kár elérheti a 30 milliárd dollárt, a lakosság az elmúlt napokban több boltot teljesen kifosztott.

Concepción és Maule tartományban katonai rendfenntartást rendelt el a chilei elnök a szombati földrengés után a tömeges rablások és fosztogatások miatt.

A két tartományba tízezer katona vonult be hétfőn, miután Michelle Bachelet elnök elrendelte, hogy a két tartományban a hadsereg vegye kezébe a rend fenntartását és vessen véget a földrengés után elszaporodott fosztogatásoknak.

Concepciónban a tűzoltóknak fel kellett függeszteniük egy 14 emeletes ház roncsai alatt rekedt mintegy 60 ember kimentését, mert az út túloldalán a rendőrség könnygázt vetett be a tolvajok tömegének feloszlatására, ami őket is fojtogatta. Chile több városából érkeztek hírek kirabolt és felgyújtott áruházakról, valamint feltört banki automatákról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amint az a hírtelevíziók felvételein is látszik, a fosztogatók nem ismernek határokat. A felvételek tanúsága szerint gyakran csak brutális hatósági fellépéssel tudják megfékezni a boltok teljes kifosztását.

Címkék: