Veszély! Hamis Stihl-fűrészek a piacon

Pénzcentrum2010. február 10. 15:02

Hamisított láncfűrészek veszélyeivel kapcsolatban adtak ki figyelmeztetést az illetékes brit hatóságok azt követően, hogy a helyi bíróság ezek értékesítésének vádjával megbírságolt egy olasz kereskedőt - írja a hamisitasellen.hu.

Az angliai Weymouth bírósága 550 fontos pénzbüntetést szabott ki egy olasz kereskedőre, aki hamis márkajelzéssel ellátott láncfűrészeket próbált meg értékesíteni a régióban. Mindezek mellett a testület a bírósági költségek megtérítésére, továbbá a még birtokában lévő hamisítványok átadására kötelezte a férfit.

A hatóságok közlése szerint a hozzájuk beérkező panaszok alapján kérdezték ki az érintett kereskedőt, Carmine Paolillo-t. A férfi állítása szerint általában ruházati termékek értékesítésével foglalkozik, de korábban is adott már el fűrészeket. Aktuális, Stihl márkajelzéssel ellátott készletét Birminghamben szerezte be; a 16 birtokába került láncfűrészből nyolcat el is adott. Beismerő vallomása szerint tudta, hogy az eszközök hamisítványok, és egyetlen vevőjének sem állította ennek ellenkezőjét.

A hatóságok az üggyel kapcsolatos figyelmeztetésükben arra kérik Paolillo vevőit, hogy a potenciális veszélyre való tekintettel ne használják a megvásárolt fűrészeket. A szakértői vizsgálat szerint a hamisítványok indító szerkezete hibásan működik, így a hamis fűrészek használata rendkívül balesetveszélyes.

Címkék: