Kiderült: erre költötték a Tesco pénzét Miskolcon!

Pénzcentrum2010. február 10. 17:47

Többen attól félnek, eltűnik Miskolc egyik kedvenc szánkódombja. Úgy tudni, a borsodi megyeszékhely legújabb Tesco-áruháza épül a helyén - írja a boon.hu.

A DVTK-stadion mellett található kis domb, ami ilyenkor - mikor hó van - a gyerekek kedvelt szánkópályája. Ez a terület valamikor a stadionhoz tartozott, a DVTK egykori edzőpályája volt.

Hackl Mónika, a Tesco szóvivője a boon.hu-nak elmondta: "Valóban egy áruházat építünk oda, de az idén már biztos, hogy nem kezdjük el a munkálatokat. Az új létesítmény csaknem 3000 négyzetméter lesz, várhatóan jövőre nyit meg." A szóvivő beszélt arról is, hogy miért pont ott nyitnak egy ekkora áruházat. Mint mondta: felmérték a terület vásárlói igényeit, valamint alapul vették azokat a jövőbeni fejlesztéseket, amelyeket a város tervez oda.

 


Tompa Sándor, a terület országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott: a város pár évvel ezelőtt eladta ezt a területet, ma már magántulajdonban van. Annak idején itt salakos edzőpálya volt, de ehelyett épültek a műfüves pályák. Az eladás feltétele azonban az volt, hogy a beruházó kereskedelmi- és közösségi funkcióra hasznosítsa a területet - tette hozzá. Valamint - mivel sportingatlanról volt szó - az eladási ár egy részét sportcélra használta fel a város.

A képviselő beszélt arról is, hogy látta a terveket: egy játszótér, parkoló és bevásárlóközpont épül a telekre. Hozzátette: lehet, hogy lesz olyan, akinek nem tetszik, de többen vannak azok, akik azt szeretnék, hogy a terület fejlődjön. Az elemzések és a sok-sok lakossági jelzés is azt mutatják - folytatta -, hogy hiányzik egy ilyen jellegű bevásárlóközpont a városrészből. Forgalmi szempontból is van jelentősége az áruháznak, hiszen az ott élőknek nem kell majd 10 kilométer autózniuk egy nagyobb bevásárlás miatt - hangsúlyozta.

Címkék: