Terror-hisztéria: már egy hülye viccért is letartóztatnak

Pénzcentrum2010. január 18. 18:04

Terrorizmus vádjával tartóztattak le egy férfit, aki bombarobbantással "fenyegetőzött", ha a brit szigetek felett sűrűn hulló hó miatt kénytelen lesz elhalasztani az utazását.

A 26 éves Paul Chambers azon mérgelődött, hogy a sűrű hóesés veszélybe sodorhatja a január 15-ére tervezett írországi utazását, mivel a doncasteri Robin Hood-repülőtéren vastagon állt a hó.

A pénzügyi ellenőr felháborodásában a következőket írta Twitter-oldalára január 6-án: "P..ába! A Robin Hood reptér zárva van. Van egy hetetek, hogy összetakarítsátok a sz.rotokat, vagy az egekbe repítem az egész repteret!"

A férfit a terrorizmus elleni harc fényében letartóztatták és hét órán keresztül faggatták. A laptopját, a számítógépét és az iPhone-ját elkobozták, őt magát pedig február 11-ig, a következő kihallgatásig óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Chambers-t örökre kitiltották a doncasteri reptérről, a vizsgálat lezárultáig pedig felfüggeszették állásából - írta a Daily Mail.

Az érkező rendőrök csak egy kinyomtatott lapot szorongattak, amin az ominózus Twitter-bejegyzés állt, ám arról, mi is a Twitter, tulajdonképpen fogalmuk sem volt. Chambersnek kellett elmagyarázni. Az eljárás a rendőrök szerint azért volt indokolt, mert "egy ilyen világban élünk".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A civil jogok védelmezője, Tessa Mayes szerint vétek összekeverni a valódi terrorcselekményeket azzal, ha valaki viccet űz a terrorizmusból. Annak ellenére, hogy egyesek szemében viccesnek tűnhet, ahogy a rendőrség kétségbeesve igyekszik harcolni a "terrorfenyegetések" ellen, mégis veszélyes ellenhatásai lehetnek az ilyen akcióknak a társadalom számára, hiszen egy demokráciában mindenkinek joga van a szabad vélemény-nyilvánításhoz - még a Twitteren is.

Címkék: