Tonnányi balatoni hal a Nyírség közepén!

Pénzcentrum2010. január 12. 18:02

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 800 kg balatoni halat adományoz Nyírkáta nehéz sorsú, munkanélküliséggel küzdő lakosainak. Az adomány annak a 25 tonna, közel 10 millió forint értékű Balatonból kifogott halnak a része, amelyet Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter rászorulóknak adományoz. A balatoni halállomány nem őshonos fajainak (busa, amur, angolna) "lehalászása" egyébként fontos természetvédelmi feladat.

"Aki teheti, segítsen a rászorulókon. Külön öröm számomra, hogy egy fontos természetvédelmi feladatot egy karitatív akcióval tudunk összekapcsolni." - hangsúlyozta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A minisztérium Nyírkáta nehéz sorsú lakosainak juttat el 800 kilogramm balatoni halat a napokban. A kétezer lakosú községben 650, többnyire munkanélküli, elesett család él. A 800 kg adományból minden család asztalára mintegy másfél kilogramm hal jut.



Nagyobb térképre váltás

Fotó: Google Earth

 

A környezetvédelmi minisztérium tavaly decemberben már közel 2 tonna halat juttatott el Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez. Karácsony előtt pár nappal pedig a Menhely Alapítvány 8. kerületi nappali melegedőjében osztottak busapörköltet a zöldtárca munkatársai. A további haladományok elszállítása folyamatosan történik.

25 tonna halat oszt szét a minisztérium

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton komoly természeti értékeket képvisel. A tóra jellemző élőlény-együttesek megőrzése, a korábban a tóban jellemző fajösszetétel visszaállítása elsődleges természetvédelmi cél, ezért a balatoni halállomány nem őshonos fajainak (busa, amur, angolna) célzott, szelektív módszerekkel történő "lehalászása" fontos természetvédelmi feladat.

2009 októbere óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság lett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vagyonkezelője. A nonprofit cég feladata a Balaton élővilágának és biológiai egyensúlyának megőrzése, a sporthorgászat és horgászturizmus feltételeinek megteremtése. A zöldtárca és a nemzeti park elkötelezett abban, hogy tovább javítsa a Balaton ökológiai állapotát, jobb horgászati lehetőségeket kínáljon az oda látogatóknak, és felszámolja az illegális halászatot.

Címkék: