Vesztegetés és pénzmosás: gyanúban a Borsodchem korábbi vezetői

Pénzcentrum2009. december 23. 14:02

Több tízmillió forintos hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség egy Borsod megyében lévő multinacionális cég két korábbi vezetője és társai ellen. Mindkét férfit őrizetbe vette a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Borsod megyében lévő egyik vegyipari óriás két korábbi logisztikai vezetője 2007 és 2009 év közötti időszakban a gazdasági társaság által foglalkoztatott fuvarozóknak úgy adtak munkát, hogy azért a fuvarozó társaságok vezetőitől fiktív számlák kiállítása mellett készpénz ellenszolgáltatást kértek.

Így a munkáltatójukat több tíz millió forinttal károsították meg. A hűtlen kezelésből és vesztegetésből nyert pénz egy részét - a rendelkezésre álló adatok alapján - külföldi bankszámlára utalták át.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának bűnügyi szolgálata a Központi Bűnüldözési Parancsnoksággal együttműködve összehangolt akció keretében hétfőn hajnalban 10 helyszínen, 75 vámos részvételével végzett házkutatásokat Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében. Ezek eredményeként 3 férfit hallgatott ki gyanúsítottként a Vám- és Pénzügyőrség; két férfit őrizetbe is vettek.

Hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A házkutatások során az egyik őrizetbe vett férfi tulajdonában lévő házi széfből több mint 60 millió forint külföldi fizetőeszköz került elő, amelyről feltételezhető, hogy a fenti bűncselekményekből származik. A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala kezdeményezte a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Független Hírügynökség információi szerint a BorsodChem Zrt. munkatársairól van szó.

Címkék: