Online ajándékvásárlás? MA rendeld meg!

Pénzcentrum2009. december 16. 04:33

Kilenc nap van hátra karácsonyig, így ha tutira akarsz menni, akkor ezek az utolsó órák arra, hogy a megrendelt terméked biztosan ott lehessen a fa alatt. Igaz, van már olyan online bolt is, ahol akár pár órán belül is megkaphatjuk az ajándékot.

A Kirakat-Ipsos karácsonyi vásárlással kapcsolatos felmérésében megkérdezettek 40 százaléka idén a világhálóról gyűjti be a döntéshez szükséges információkat, szemben a tavalyi 31 százalékkal. Az internetezők 45 százaléka hetente látogat a netreajándékvásárlás vagy az ezzel kapcsolatos információszerzés céljából. Ez az arány 2008-ban még csak 35 százalék volt. Web-áruházakból a lakosság 8 százaléka rendelt az elmúlt egy év során. Az online kiskereskedelem idei forgalma -a prognózisok szerint- egyértelmű növekedést mutat, azonban igyekezniük kell azoknak, akik interneten rendelnek karácsonyi ajándékot.

Az online boltokat ugyanis elárasztották a megrendelések, így előfordul, hogy egyes termékeknél már csak 5-7 napos határidővel tudják biztosítani a kiszállítást. Ez érvényes a házhozszállításra és a neten megrendelt, de boltban átvett termékekre egyaránt.

Az elveszett jelképre várni kell

A Librionline könyvesboltjában a legnépszerűbb karácsonyi könyvajándék, Dan Brown - a Da Vinci-kód szerzőjének - új, Az elveszett jelkép című művét 7 munkanapos szállítással vállalják. Így ha ma rendelünk, legkésőbb december 23-án átvehetjük a terméket. Az egyik legnépszerűbb magyar könyv, Rácz Zsuzsa "Nesze neked Terézanyu!" című művét 1-3 munkanapon belül kaphatjuk meg.


Fotó: gabo.hu


AzAlexandra online rendszerben a raktáron lévő könyvek szállítási határideje 1 munkanap; a délután ötig feladott rendelések másnap délután ötig kerülnek kiszállításra. Honlapjukon szerda reggel az Elveszett jelkép mellett a "Nem rendelhető" felirat szerepelt, mint azt a cég telefonos ügyfélszolgálatán megtudtuk, a kiadvány a hét közepétől lesz ismét rendelhető.

A Bookline rendszerében szinte minden sikerkönyv egy napos határidővel rendelhető; szerda reggel az Elveszett jelképnél is ez szerepel. A Bookline azonban egy új szolgáltatást is indított, melynek lényege, hogy a megrendelést követően (Budapesten és környékén) 180 percen belül kiszállítják az árut, amennyiben az megtalálható a raktárkészletben.

Interjúnk a Bookline.hu vezérigazgatójával:
Akár az utolsó pillanatban is vásárolhatsz - Bookline-interjú

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Műszaki cikk: maximum 3 nap


A műszaki cikkek online piacának egyik vezető szereplőjének, az Extrém Digital internetes boltjának választékát böngészve maximum 3 napos szállítási határidővel találkoztunk, de a termékek többsége általában 1-2 napon belül átvehető.

A Zanussi, Electrolux és AEG márkákat forgalmazó Márkabolt.hu raktáron lévő készleteit szintén 1-2 napon belül kiszállítják (Budapest területén), vidéki megrendeléseknél azonban ez több időt is igénybe vehet.

Érdekes, hogy a nemrégiben Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjének választott, különleges, humoros, termékeket forgalmazó Bigyoshop.hu legnépszerűbb terméke, a hangjelzéses kulcskereső csak egy hét múlva lesz raktáron. A termékek túlnyomó többsége azonban raktáron van, így 2-4 munkanapon belül eljuthat a megrendelőhöz.

Címkék: