K&H brókerbotrány: 874 kg Kulcsár-irat vár átnyálazásra

Magyar Nemzet2009. december 9. 08:33

Elölről kell kezdeni a Kulcsár Attila és társai ellen indított, évek óta folyó büntetőeljárást, amennyiben az ítélőtábla helyt ad a főügyészség indítványának. A volt bróker új védője közölte, a nem jogerős ítéletet teljes egészében hatályon kívül helyezné a másodfokon eljáró vádhatóság - írja a Magyar Nemzet.

Tegnap kapta kézhez a Fellebbviteli Főügyészség átiratát a Fővárosi Ítélőtáblán Kulcsát új védője, aki elmondta, hogy a főügyészség az első fokú ítélet teljes egészében történő hatályon kívül helyezését javasolja a másodfokon eljáró ítélőtáblának. Az ügyvéd szerint az átirat alapján Kulcsár Attila vonatkozásában nem állnak fenn a sikkasztás törvényi tényállási elemei, csak vagyon elleni bűncselekmények megalapozott gyanúja merülhetett volna fel.

A hivatalos szervek szerint az ügy aktái hétfőn érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblára. A nyomozati iratok 533 kötetet tesznek ki, súlyuk 874 kilogramm, egy egész szobát töltöttek meg velük. Csak az elsőfokú ítélet önmagában 930 oldal.

A fellebbviteli főügyészség vezetője egyelőre nem árulta el, hogy a vádhatóság az elsőfokú ítélet részleges, vagy teljes hatályon kívül helyezését, vagy az elsőfokú ítélet helybenhagyását javasolja-e.

K&H-friss! Levonták a törlesztőt: hörögve pörögnek

Címkék:
fővárosi ítélőtábla,