Jackson még a Facebook-ot is verte idén!

Pénzcentrum2009. december 2. 15:02

A Google idén is összeállította a világ legkeresettebb szavainak listáját, melyen idén Jackson tarolt, megelőzve Facebook-ot, és egyéb közösségi site-okat, de még Lady Gaga-t is.

A Google Zeitgeist 2009-es globális listájának első tíz helyére főként a közösségi site-ok kerültek - Facebook, Tuenti, Twitter, Sanalika - de Michael Jackson mindegyiket megelőzve az első helyen végzett. Érdekes, hogy az a H1N1 és a gazdasági válság kifejezések egyáltalán nem szerepelnek a globális top 10-ben, holott idén mindkét jelenség nagy vihart kavart. A tematikus bontásban, hírek között persze az új típusú influenza tarolt.

A sportok terén a Real Madrid vezeti a listát, második helyen a US Open, harmadikon az UFC nyert. Étel-ital kategóriában a Tesco Direct csak a negyedik helyen végzett, míg az élen az Acai Berry fogyókúrás készítmény állt idén.

A Google Maps legkeresettebb helyei között a Mount Everest, a Laguna Seca, a Grand Canyon végeztek, de az Eiffel-toronyra is sokan rákerestek.

A Google képkeresőjébe a legtöbbször Lady Gaga, Michael Jackson nevét, az új hold szót, Megan Fox, Selena Gomez nevét írták be 2009-ben.

Címkék: