Megtámadták a Facebookot! - a te érdekedben is teszik

Pénzcentrum2009. november 10. 16:58

Támadás alatt állnak a Facebook csoportjai. A támadás azonban jóindulatú, a támadók csak arra akarják felhívni a figyelmet, mennyire szabadon kezeli a Facebook a csoportok adminisztrációját.

A Control Your Info elnevezésű csapat már több száz Facebook-csoport adminisztrációját vette át. Amikor ugyanis egy ilyen csoport adminisztrátora lemondd a tisztségről, a helyét bármelyik másik csoporttag átveheti. Az adminisztrátorok pedig megváltoztathatják a csoport nevét kérdés nélkül, láthatják a felhasználók személyes információit és tetszés szerinti üzeneteket küldözgethetnek nekik. A Control Your Info szerint az, hogy bárki betöltheti a kialakuló "hatalmi vákuumot" hatalmas hiba a Facebook részéről és ez által szeretné, ha minél többen tudnának a gyakorlatról és megvédenék a csoportjukhoz tartozó tagokat és azok információit.

"Helló, itt szeretnénk neked bejelenteni, hogy hivatalosan is átvettük az irányítást a Facebook-csoportod felett. Ez azt jelenti, hogy mi rendelkezünk információid egy része felett a Facebookon. Ha akarjuk, rossz színben tüntethetünk fel, ami a későbbi imidzsdet igencsak megkárosíthatja" - jelenik meg az üzenet egy-egy "eltérített" csoport oldalán. A Control Your Info egyik tagja szerint céljuk, hogy a felhasználók legalább olyan óvatossággal kezeljék információikat a szociális média hálóin, mint a való életben, valamint, hogy felhívják a Facebook tulajdonosainak figyelmét a hatalmas biztonsági résre.

Címkék: