Segítünk takarékoskodni! Spórolj napról-napra!

Pénzcentrum2009. október 30. 11:03

Október utolsó munkanapja a Takarékossági Világnap. Ebből a jeles alkalomból indul el a Pénzcentrum új rovata. Minden napra egy-egy pénztárcakímélő, hasznos és takarékos tippet adunk - az élet minden területén!

Október utolsó munkanapja a Takarékosság Világnapja. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket, ahol három földrész takarékpénztárainak küldöttei folytattak szakmai eszmecserét.

A szakértők számot adtak a pénzintézetek működésének jellemző tapasztalatairól, céljairól és terveiről, másrészt azokról a hatósági és takarékpénztári feladatokról esett szó, amelyek a betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmét szolgálják.

A tárgyalássorozaton résztvevő 28 ország takarékpénztárainak küldöttei javasolták, hogy a jövőben minden év októberében tartsák meg a takarékosság világnapját. Hazánk legnagyobb pénzintézete, az OTP Bank 1964-ben csatlakozott a nemzetközi tanács felhívásához, azóta ünnepeljük Magyarországon is ezt a napot.

 


A Pénzcentrum ebből az alkalomból indítja ma el új, Napi tipprovatát. A címlapunkon is látható doboz minden napra egy-egy spórolási, megtakarítási tippet ajánl, de természetesen böngészhetünk a korábbi tanácsok között is. Az élet minden területén keressük a megtakarítási, gazdaságos energiafelhasználási ötleteket, legyen szó autózásról, vásárlásról, főzésről, vagy épp szórakozásról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Olvasóink ezentúl naponta találkozhatnak pénztárcakímélő tanácsokkal, de természetesen saját ötleteiket, tuti tippjeiket is várjuk! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu


Napi tipp rovat - Kattints!

Címkék:
takarékossági világnap,